Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thinking Outside the Box

Waar en wanneer

Donderdag 27 oktober 14:30-18:30

Tolhuistuin IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Over dit evenement

Het beste uit je mensen halen en nieuw talent aantrekken? Wellicht kan dit (nog) onderbelichte thema je verder helpen. Kom naar ons event op 27 oktober en kom meer te weten over neurodiversiteit en hoe het jou kan helpen in je organisatie. Op 27 oktober organiseert VIA vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam, een event dat volledig in het teken staat van de kracht van neurodiversiteit. Tijdens Thinking Outside the Box kom je alles te weten over neurodiversiteit in de creatieve sector. En zoomen we in op de positieve kanten van onder andere Autisme Spectrum Stoornis (ASS), dyslexie en ADHD.

Kansen voor de creatieve sector

Soms is het ingewikkeld om nieuw talent aan te trekken en heb je in een team verschillende kwaliteiten nodig om vooruit te komen. Hoe kan neurodiversiteit hierin een rol spelen?
We beginnen de middag met de presentatie van inclusie- en leiderschapscoach Emily Rammant (YIN United) en internationaal gelauwerd reclamecreatief Peter Ampe (FamousGrey Brussels). Samen schreven ze het boek Abnormaal Goed. Een oproep voor waardering van de talenten van neurodiverse personen. In de presentatie van Peter en Emily krijg je naast een persoonlijk verhaal, inzicht in neurodivergent talent, en concrete tips hoe je deze het best tot hun recht laat komen in je bedrijf.

Vechten voor gelijkheid

Na deze presentatie neemt Stephanie Raber (Oprichter van HOI Foundation) je mee in haar wereld waarin ze vecht voor gelijke kansen voor ieders brein. Stephanie is zelf neurodivergent en gepassioneerd om het bewustzijn van neurodiversiteit te verhogen. Ze ondersteunt bedrijven om neuro-inclusief te worden en het een concurrentievoordeel te laten zijn. Pak deze kans om meer te leren over neurodiversiteit; hoe het te zien, te begrijpen, betere ondersteuning te bieden en in sommige gevallen toleranter te zijn. Zien we je daar?

Programma

The Neurodivergent Now-Beweging

Dit evenement is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met The Neurodivergent Now-Beweging: VIA, Boomerang for Better en de Neurodiversity Foundation slaan de handen ineen.

Als organisatie streven wij naar een echte inclusieve branche, daarom is deze aandacht voor neurodiversiteit extra belangrijk. Ieder brein verdient erkenning voor haar of zijn unieke kwaliteiten, het is geen defect. Door deze evenementen te organiseren, hopen we dat het maatschappelijke beeld over neurodiversiteit verandert, maar vooral dat het deze volgende generatie creatieven helpt om vol vertrouwen te gaan werken in de wereld van advertising, marketing en communicatie.” Aldus VIA directeur Saskia Baneke.

Tickets


VIA hanteert een no-show fee* van € 50,-. We willen je daarom vragen wanneer je onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn, je af te melden en iemand blij te maken die op de wachtlijst staat. *Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, annuleer dan je ticket of stuur dan een e-mail naar info@vianederland.nl. Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van het evenement. Een collega sturen in jouw plaats kan natuurlijk altijd.