Stemmen

Het is 2006 als branchevereniging VEA voor de eerste keer het Legend Diner organiseert en de Legend-prijs uitreikt aan Giep Franzen. Het is het startsein voor een jaarlijks terugkerende traditie waarbij mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het vak in de spotlight worden gezet. Een traditie die nu in een nieuwe vorm wordt voortgezet.

Nieuw is de uitbreiding van het marketingvakgebied (Creatie, Media, Tech en Data), de kans om mensen voor te dragen en de toevoeging van twee nieuwe categorieën: de ‘Most Valuable Player’ (MVP) en de ‘Rookie of the Year Award’. Wat niet is veranderd, is dat de uitreiking plaatsvindt tijdens het beruchte Legend Diner en dat alle winnaars worden opgenomen in de Hall of Fame. 

Wie vind jij dat in de Hall of Fame moet worden opgenomen? Welke persoon heeft volgens jou een onuitwisbare indruk achtergelaten en een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vakgebied? Je kan iemand voordragen tot 10 februari 2023. 

Een jury zal beslissen wie de prijzen in ontvangst zullen nemen en een plekje krijgen in de Hall of Fame.  

Legend

De VIA Legend-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vakiconen die over een langere periode veel voor hun bureau(s) hebben betekend en daarnaast op een uitzonderlijke en inspirerende wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het marketingvakgebied (Creatie, Media, Tech en Data).

Winnaars van de Legend Award worden opgenomen in de VIA Hall of Fame, een blijvend eerbetoon aan iedereen die een onuitwisbare indruk in de sector heeft achtergelaten.

Most Valuable player

De VIA Most Valuable Player (MVP) Award is een prijs speciaal voor vakgenoten die binnen hun vakgebied het afgelopen jaar een belangrijke rol hebben gespeeld. Een prijs voor mensen die erkeninning verdienen door de positieve invloed die ze uitoefenen op de mensen om hen heen en hierdoor een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun eigen vakgebied:

  • Creatie
  • Media
  • Data & Tech

Rookie of the Year

De Rookie of the year wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die al op jonge leeftijd een onuitwisbare indruk bij iedereen om zich heen achterlaat. Een talent met maximaal 5 jaar werkervaring dat zich onderscheidt door een vernieuwende visie én een buitengewone bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied (Creatie, Media, Tech en Data), en de potentie heeft om over twintig jaar een Legend Award in ontvangst te nemen en dan opgenomen wordt in de VIA Hall of Fame.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!