legend

Legend Diner

Op donderdag 13 april 2023 vindt voor de zestiende keer het Legend Diner plaats. Een exclusief diner voor genodigden bureaudirecteuren en leiders uit het marketingvakgebied. Het wordt een bijzondere avond die volledig in het teken staat van de mensen die in het verleden, heden en in de toekomst een belangrijke bijdrage hebben geleverd en leveren aan de ontwikkeling van het marketingvakgebied.

Het is 2006 als branchevereniging VEA voor de eerste keer het Legend Diner organiseert en de Legend-prijs uitreikt aan Giep Franzen. Het is het startsein voor een jaarlijks terugkerende traditie waarbij mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het vak in de spotlight worden gezet. Een traditie die nu door VIA, in een nieuwe vorm, wordt voortgezet.

Als voormalig VEA event was het Legend diner logischerwijs ter ere van en voor de creatieve bureaus. Aan VIA de taak om deze doelgroep uit te breiden en ons te richten op een breder vakgebied (Creatie, Media, Tech én Data). Naast de uitreiking van de Legend award, reiken we dit jaar ook twee nieuwe categorieën uit: de ‘Most Valuable Player’ (MVP) en de ‘Rookie of the Year Award’.

Wie wordt er dit jaar aan de Hall of Fame toegevoegd? Meer informatie over het diner? Mail naar info@vianederland.nl

Uitreiking 2023

Legend

De VIA Legend-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vakiconen die over een langere periode veel voor hun bureau(s) hebben betekend en daarnaast op een uitzonderlijke en inspirerende wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het marketingvakgebied (Creatie, Media, Tech en Data). Winnaars van de Legend Award worden opgenomen in de VIA Hall of Fame, een blijvend eerbetoon aan iedereen die een onuitwisbare indruk in de sector heeft achtergelaten.

Most Valuable Player

Nieuw dit jaar is de VIA Most Valuable Player (MVP) Award, een prijs speciaal voor vakgenoten die binnen hun vakgebied het afgelopen jaar een belangrijke rol hebben gespeeld. Een prijs voor de mensen die erkenning verdienen voor de positieve invloed die ze uitoefenen op de mensen om hen heen en hierdoor een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun eigen vakgebied: Media, Creatie, Tech & Data.

Rookie of the Year

De Rookie of the year wordt uitgereikt aan een persoon die al op jonge leeftijd een onuitwisbare indruk bij iedereen om zich heen achterlaat. Een talent met maximaal 5 jaar werkervaring dat zich onderscheidt door een vernieuwende visie én een buitengewone bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied (Creatie, Media, Tech en Data). De Rookie of the Year zal een jaar lang deel uitmaken van het VIA bestuur. 

PROGRAMMA

Voorafgaand aan het Legend Diner vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Tijdens deze vergadering bespreken we de activiteiten van het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar de plannen voor het komende jaar. Laat je stem horen en meld je aan via deze link. 

15:00 – 15:30 Inloop 
15:30 – 17:15 Algemene Leden Vergadering 
17:15 – 18:30 Borrel
18:30 – 22:30 Legend Diner 

Hall of Fame

Legends

Giep Franzen (2006) 
Albert Winninghoff (2008) 
Paul Meijer (2007) 
Pietro Tramontin (2008) 
Frank Pels (2009) 
Hans van Dijk (2010) 
Béla Stamenkovits (2011) 
Tejo Hollander (2012) 
Lucas Mees (2013) 
Cor den Boer (2014)
Diederick Koopal (2014)  
Bart Kuijper (2015) 
Walter van der Mee (2016) 
Hans van Walbeek (2017) 
Simon Neefjes (2018) 
Erik Kessels (2019) 
Ralph Wisbrun (2020) 

Next Legends

Next legends:
Robert Volten (2014)  
Esther Overmars (2015)  
Tim van der Wiel (2017)
Roderick Prince (2018)  
Baba Touré (2019)
Charley Peereboom (2020)

Today’s Legends

Darre van Dijk (2020)

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!