AdAid.eu – een platform dat Oekraïense collega’s verbindt met de creatieve industrie binnen de EU

VIA Nederland is lid van meerdere Europese brancheplatforms voor de reclame-industrie. Vanuit dit bredere samenwerkingsverband is er een platform gelanceerd dat Oekraïense marketingcommunicatieprofessionals ondersteunt. In verband met de tragedie die Oekraïne vandaag doormaakt, wil de reclamegemeenschap, via het AdAid.eu-initiatief, steun bieden door het voor mensen uit Oekraïne gemakkelijker te maken om samenwerkingsaanbiedingen in EU-landen te vinden en contact te leggen met bedrijven: reclamebureaus, mediabureaus, productiebedrijven, marketing-, communicatie- en PR-afdelingen aan de kant van de klant en andere bedrijven uit de creatieve industrie in EU-landen.

Initiatief vanuit Polen

AdAid.eu is een initiatief van de reclamegemeenschap in Polen, mede tot stand gekomen in overleg met brancheorganisaties zoals de EACA in Europa. De brede samenwerking is bedoeld om solidariteit te uiten, maar ook om praktisch te handelen – om snelle toegang tot vacatures en ondersteuning voor specifieke mensen mogelijk te maken.

Op het platform staan ​​al de eerste vacatures en de database wordt constant bijgewerkt door potentiële werkgevers en werknemers. Het formulier maakt het mogelijk om de aanbiedingen te filteren, onder meer op locatie, hybride of remote werken. Het gebruik van het platform is gratis.

Dankzij de betrokkenheid van mediapartners wordt het project ondersteund door communicatie op sociale mediaplatforms (Instagram en Facebook).

Hoe kun je het project steunen? Bekijk hier de website – https://adaid.eu/en/.  

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!