Dit zijn de winnaars van de Programmatic Awards 2021

Amsterdam, 17 september 2021 – In het gloednieuwe Amaze, de audio-visual playground van ID&T, zijn gisteravond voor de vijfde keer de Programmatic Awards uitgereikt aan de beste programmatic advertisingcases en (aanstormende) talenten van Nederland. Opvallend dit jaar is de verscheidenheid aan winnaars. Dit toont goed aan dat de markt in zijn totaliteit verder ontwikkeld is.

Meer een experience dan een awardshow
Dat wat begon als een klein, gezellig feestje inmiddels is uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste evenement in de programmatic industrie, was gisteravond duidelijk merkbaar. Ondanks de coronamaatregelen bezochten bijna 150 vakgenoten de uitreiking, die meer weg had van een experience dan van een awardshow. Net als andere jaren stonden de talenten en winnende cases centraal, maar daarnaast was het een fantastisch weerzien met alle vakgenoten. Het visuele spektakel van de experience maakte van deze lustrumeditie een extra bijzondere gebeurtenis. De avond bevestigde wederom dat VIA en zijn taskforces zichzelf continu opnieuw uitvinden.

Marianne Deenik, de kersverse voorzitter van de Taskforce Programmatic: “Ieder jaar kijken we als taskforce samen met het bureau kritisch naar wat er nog beter en sterker kan. Zo hebben we dit jaar een jury per categorie samengesteld en het aantal juryleden uitgebreid naar 21 vakgenoten, die een representatieve afspiegeling van de programmatic industrie zijn. Na alle hectiek van de afgelopen anderhalf jaar en gemis aan live events wilden we dit jaar een zeer speciale Programmatic Awards- uitreiking organiseren. En dat is gelukt! Een avond vol lol en inspiratie, waarop we de specialisten met hun cases ouderwets de aandacht konden geven die ze verdienen.”

Alle winnaars op een rij

Programmatic Campaign Manager | 2021
Zoey Jansen – Greenhouse

Programmatic Rising Star | 2021
Kia Karanko – Merkle Nederland

Programmatic Sales Evangelist | 2021
Danny Kriesels – DPG Media

Most Effective Campaign | 2021
Bijenkorf Recommendation Banners – Merkle Nederland & de Bijenkorf

Branding / Awareness Campaign | 2021
Eneco Home Zonnepanelen – Eneco & Mindshare.Greenhouse

Best Digital Programmatic Omnichannel Strategy Campaign | 2021
Grip op omnichannel performance – Online Company, M2Media & MoCo Museum

Innovative Format Solution | 2021
A Conversational start with Formula One – VodafoneZiggo

Tech & Measurement Solution | 2021
Instant Campaign Launcher – ICI PARIS XL & Greenhouse

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!