Effie Awards 2021

Effie introduceert nieuwe categorieën en verbreedt naar marketingprijs

Amsterdam, 23 maart 2021 – Vandaag maken VIA en bvA, de organisaties achter de Effie bekend dat Effie in verschillende opzichten gaat verbreden. Te beginnen met het toevoegen van drie nieuwe categorieën: Branded Customer Experience, Succesvolle Introductie en Impactvolle Propositie.

Effie verandert, maar blijft zichzelf
De verbreding naar het marketingspeelveld en het introduceren van drie nieuwe categorieën is een logische reactie op de snelheid waarmee de sector zich ontwikkelt.Hans Middelhoek, begin dit jaar toegetreden tot de Effie-stuurgroep om mede vorm te geven aan de veranderingen: “We zien in sterke cases vaak een geïntegreerde aanpak tussen communicatie en de andere marketinginstrumenten. Alles hangt nauw met elkaar samen en versterkt elkaar. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat Effie in Nederland, net als in de andere landen waar Effie al meer een marketingprijs is, mee evolueert.”

Ondanks de aanpassingen blijft Effie volgens Mary Hoogerbrugge, voorzitter van de Effie-stuurgroep, gewoondé bekroning voor bewezen effectieve cases zoals de markt die al sinds 1983 kent. Hoogerbrugge: “Om kans te maken op een Effie moet ook in de editie van 2021 het resultaat buitengewoon zijn en met onafhankelijk onderzoek worden onderbouwd. Daarnaast is het criterium nog steeds dat elke case gebaseerd moet zijn op een sterk strategisch inzicht dat op een aansprekende manier creatief is vertaald. ‘Het menselijk vernuft’ wordt beloond.”

Over Effie
Effie wordt in meer dan vijftig landen, verspreid over vijf continenten, aan de meest effectieve marketing- en communicatiecases toegekend. Inzenders voor een Effie moeten aantonen dat de activiteiten, gebaseerd op een sterk strategisch inzicht en aansprekende creatieve vertaling, een belangrijke of doorslaggevende rol hebben gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat of maatschappelijke impact. Effie Netherlands is onderdeel van Effie Worldwide, Inc., gevestigd in New York (VS), en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt door brancheplatform VIA en bvA, netwerk van merkleiders.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!