Effie Awards 2023 open voor inzending

Amsterdam, 19 juni 2023 – Vanaf vandaag is het mogelijk om cases in te zenden voor de Effie Awards, wereldwijd de meest prestigieuze vakprijs voor de marketing- en reclamebranche. Bureaus en adverteerders die een buitengewoon resultaat hebben behaald dankzij de inzet van effectieve marketing- en communicatiestrategieën, worden uitgenodigd om hun cases in te dienen. De uiterste deadline voor het inzenden is op 26 augustus.

De Maatschappelijke Plus: erkenning voor maatschappelijke impact

Dit jaar introduceert de Effie Awards een nieuwe toevoeging binnen de bestaande categorieën: de Maatschappelijke Plus. De Maatschappelijke Plus is geen extra categorie, maar een aanvulling op de zeven categorieën. Volgens Effie-stuurgroeplid Hans Middelhoek, is de Maatschappelijke Plus een waardevolle uitbreiding van de Effie Awards. “Marketeers kunnen met hun creatieve denkkracht belangrijke oplossingen ontwikkelen voor de uitdagingen van de maatschappij. Als Effie willen we dat stimuleren en cases die hier aan bijdragen voor het voetlicht brengen om te inspireren en ervan te leren”. Met de toevoeging van de Maatschappelijke Plus wil de organisatie merken die een positieve rol spelen in duurzame en sociale ontwikkelingen belonen en erkennen.

Jaar vol vernieuwing, verjonging en verduurzaming 

Dit jaar vindt de uitreiking van de Effie Awards plaats in Circa Amsterdam, Nederlands eerste circulaire evenementenlocatie. De geodetische bolconstructie van Circa Amsterdam is volledig opgebouwd met hergebruikte materialen en dat geldt ook voor bijna de volledige inrichting. Naast de introductie van deze nieuwe locatie en de toevoeging van de Maatschappelijke Plus, heeft er ook vernieuwing plaatsgevonden in de jury van de Effie Awards. Zo is eerder bekendgemaakt dat er 15 nieuwe juryleden en 4 nieuwe juryvoorzitters zijn toegetreden. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst dat juniors met maximaal vijf jaar werkervaring een ‘stageplek’ hebben gekregen aan een van de jurytafels. 

Indienen van cases

Inzenden voor de Effie Awards kan tot en met 26 augustus. Daarna gaan de vakjury’s, bestaande uit vertegenwoordigers van zowel bureaus, adverteerders als onafhankelijke onderzoekers, de ingezonden cases beoordelen. Net als voorgaande jaren verloopt het indienen van een case volgens een speciaal kortingsbeleid voor vroege inzendingen. De eerste deadline voor deze korting is op 14 juli, gevolgd door een tweede deadline op 1 augustus. Na de selectie van de vakjury, zal de hoofdjury vervolgens de uiteindelijke winnaars van de Effie Awards bepalen. De bekendmaking en uitreiking van de awards zal plaatsvinden op 16 november 2023. De kaartverkoop voor de award show zal later dit jaar van start gaan.

Bezoek de website voor meer informatie over de Effie Awards en het indienen van cases.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!