Even voorstellen: Marianne Deenik, de nieuwe voorzitter van de Taskforce Programmatic

Wederom een vrouw aan het roer bij de Taskforce Programmatic! Op 1 september heeft Marianne Deenik, Advertising Sales Manager bij Amazon, het voorzitterschap overgenomen van Nikki Ben Bouazza-de Kok.. In een gesprek met Wendy Pouw, directeur van VIA, vertelt Marianne uitgebreid wat haar heeft gemotiveerd om juist nu het voorzitterschap over te nemen.   

Wendy: Marianne, kun je misschien eerst wat over jezelf vertellen voor degenen die jou nog niet kennen?
Natuurlijk. Als ik terugkijk op mijn carrière van dertien jaar, heb ik voornamelijk aan de bureaukant gewerkt. Ik ben ooit begonnen met affiliate marketing en doorgegroeid naar performance driven marketing voor grote merken bij Bannerconnect, dat later Greenhouse/WPP werd. Sinds een jaar ben ik werkzaam als Advertising Sales Manager bij Amazon, waar ik nog dieper in de magie van programmatic advertising ben gedoken, iets waarvan ik enorm veel energie krijg!

Wendy: Daarnaast ben je ook al vier jaar lid van de kerngroep van de Taskforce Programmatic. Wat is in jouw optiek de belangrijkste rol die jullie vervullen?
Ik heb altijd ervaren dat onze belangrijkste rol het volwassener maken van het programmatic landschap is. Dat doen we door educatie, het onderzoeken en presenteren van innovaties en het realiseren van standaarden in onze industrie. Door de diversiteit aan expertises in onze taskforce weten we heel goed wat er speelt bij adverteerders, (media)bureaus, publishers en techproviders. Dit maakt dat wij met een ambitieuze en passievolle groep relevante output kunnen leveren die aansluit op de actuele behoefte in de vorm van blogs, whitepapers en natuurlijk onze mooie events.

Wendy: Waar ben je het meest trots op?
In mijn opinie is de Taskforce Programmatic altijd erg goed geweest in het onderzoeken van de nieuwe mogelijkheden en innovaties die in ons vak voorbijkomen. Een van de grootste successen en een duidelijk voorbeeld hiervan is ons jaarlijkse Programmatic Trends Event, waar we steeds weer met een relevant en inhoudelijk sterk programma weten te komen. We zien dat de branche dit event goed ontvangt en ook dit jaar is er digitaal massaal aan deelgenomen. Hetzelfde geldt voor de Programmatic Awards, waarmee wij de industrie de mogelijkheid geven om te shinen met innovaties of innovatieve ontwikkelingen.

Wendy: De Taskforce Programmatic bestaat al ruim 10 jaar en programmatic is niet meer weg te denken in het digital-advertisinglandschap. Wat zou je zeggen tegen mensen die zich afvragen of de taskforce nog nodig is.  
Het zal altijd noodzakelijk blijven dat de belangrijkste thema’s in programmatic advertising op een onafhankelijke, overzichtelijke, begrijpelijke en schaalbare wijze met de industrie worden gedeeld. De branche groeit en innoveert nog steeds, en dat vraagt om een actieve rol van een groep vakgenoten die met veel plezier hun inzichten willen delen zodat we samen keer op keer een stap vooruit kunnen zetten. Ik ben ervan overtuigd dat onze output waarde toevoegt op het gebied van educatie, klantrelaties, onderhandelingen en groei van het gehele  programmatic landschap.

Wendy: Wat zijn de eerste deliverables die er dit jaar onder jouw leiding nog aan gaan komen? Kun je misschien al een tipje van de sluier oplichten?
Jazeker, want er komt nog zoveel moois aan! Allereerst natuurlijk de uitreiking van de 5de editie van de  Programmatic Awards op 16 september. Daarnaast komen wij dit najaar met verschillende artikelen over programmatic automation, gevolgd door een whitepaper over  ditzelfde onderwerp waarin we de huidige mogelijkheden in de Nederlandse industrie beschrijven. Verder werken we momenteel hard aan een handboek over brand safety, waarin we dit belangrijke thema vanuit verschillende perspectieven belichten. En last but not least zullen we in het laatste kwartaal van dit jaar een aantal blogs over transparantie publiceren. Echt, er komt nog zoveel gave output aan die de industrie zal helpen om te groeien en de kwaliteit nog beter te waarborgen. Ik kan niet wachten om die aan  iedereen te presenteren.


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!