International Women’s day bij VIA

Nog een week tot International Women’s Day! Dit jaar is het overkoepelende thema #BreakTheBias. Onbewuste vooroordelen en blinde vlekken heeft iedereen. Ze hebben invloed op de keuzes die we maken en op het werk wat doen. Wanneer je weet wat jouw bias is, kun je ervoor zorgen dat dit minder tot geen invloed heeft op de besluiten die je neemt. Vind je ook niet dat wij als branche een bijdrage moeten leveren aan het creëren van dit bewustzijn?

In de week van 8 maart International Women’s Day hebben we verschillende activiteiten op de agenda staan. Wil je er zeker van zijn dat je erbij bent? Schrijf je dan alvast in!

#IAMREMARKABLE / 8 & 10 maart

Na het succes van de vorige edities bieden we ook dit jaar de #IamRemarkable workshop aan. Het kosteloze initiatief motiveert deelnemers om zichzelf te promoten ten overstaan van collega’s en het management om zo gendergerelateerde bescheidenheid en glazen plafonds te doorbreken. Er is een sessie op 8 maart van 10:00 tot 11:30, en een op 10 maart van 15:30 tot 17:00.

Aanmelden 8 maart
Aanmelden 10 maart

GENDERGELIJKHEID IN NEDERLAND (DOOR WOMEN INC.) / 10 maart

Tijdens deze presentatie door Emma Lok (Directeur Communicatie & Strategie WOMEN Inc.) word je op de hoogte gebracht over gelijkheid in Nederland op het gebied van vier onderwerpen: gezondheidszorg, geld, werk, en media.

In 60 minuten word je bijgepraat en aan het denken gezet, zodat jij in je dagelijkse leven een steentje bij kunt dragen aan gelijke behandeling.

Deze sessie is voor iedereen gratis toegankelijk.

Aanmelden

Workshop inclusieve taal DOOR WOMEN INC. / 10 maart

Beste Copywriters,
Het werk wat jullie maken heeft de kracht om in en uit te sluiten. In het streven naar een gelijkwaardige maatschappij moeten we ons bewust zijn van deze functie van taal. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw taal, ook in jouw werk, mensen op een gelijke manier behandelt? Tijdens deze interactieve workshop van 1,5 uur word je meegenomen in het belang van inclusief taalgebruik en hoe je hiermee omgaat aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Let op: het aantal plekken zijn beperkt en we werken met een wachtlijst.

Aanmelden

Wie inspireert jou?

Voor IWD22 verzamelen we quotes over inspirerende vrouwen in ons vak. Wie dat zijn, bepalen jullie zelf. Welke vrouwelijke collega inspireert jou of je bedrijf en verdient een moment van waardering? Laat ons weten wie en waarom! 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!