Leden geven akkoord: MWG en VIA mogen samen verder

Amsterdam, 31 augustus 2023 – Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering hebben de leden van VIA en MWG unaniem ingestemd met een fusie tussen beide brancheverenigingen. Per 1 september gaan de partijen officieel samen verder onder de naam VIA.

Voltallig bestuur aangenomen

Ook het voorgestelde bestuur is tijdens de ingelaste ledenvergadering in zijn geheel door de leden aangenomen. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit een dagelijks en een algemeen bestuur. Beide worden ondersteund door het VIA-bureau. Het dagelijks bestuur zal bestaan uit voorzitter Rik Ledder (TBWA/NEBOKO), vicevoorzitter Maiko Valentijn(GroupM), penningmeester Dorine van Mullem (Talpa) en secretaris Sonja Vroling (KPN). De overige bestuursleden, Mèlanie BosveldAtva van ZantenDiana van RoestRenee van den OetelaarEva van HeuvenTessa van der StarreGijs de BruijnJoris LakBrian HirmanYvonne Prins en Charley Peereboom, gaan zich samen met de taskforces richten op de volgende zeven thema’s: Mens, Talent, Celebrate, Visie, Innovatie, Ondernemerschap en Data, Tech & Privacy. Saskia Baneke-Delfgaauw blijft directeur van VIA.

Krachtig besluit

Voorzitter Rik Ledder geeft aan dat de uitkomst van de ledenvergadering geen verrassing was. De gesprekken over een mogelijke fusie zijn een jaar geleden geïnitieerd door de leden zelf. Ledder: “In de basis waren er twee verenigingen die hetzelfde resultaat nastreefden, dezelfde thema’s behandelden en zich ook nog eens op dezelfde doelgroep focusten. Maar als je allebei zo’n indrukwekkende trackrecord hebt opgebouwd, is het loslaten van zo’n reputatie en historie niet zo vanzelfsprekend. Dat het bestuur en de leden van de MWG nu de stap zetten om samen verder te groeien onder de naam van VIA, vind ik dan ook een krachtig besluit.”

Een logische stap 

Maiko Valentijn, MWG-voorzitter en vicevoorzitter van de nieuwe VIA vult aan: “Door ons nu officieel bij VIA aan te sluiten, zorgen we ervoor dat media een nog sterkere, zichtbaardere positie krijgen in de keten. De samensmelting zorgt voor veel leuke en interessante ontwikkelingen. Bestaande initiatieven, werkgroepen en evenementen, waaronder de AMMA Awards en YIM, zullen niet verdwijnen, maar worden uitgebreid met nieuwe, innovatieve projecten en evenementen. Stuk voor stuk zullen ze eraan bijdragen dat de mediakennis binnen VIA en de sector wordt verbreed en verdiept.”

Openstaande vacatures

Er komen drie vacatures vrij in het VIA-bestuur binnen de thema’s Celebrate (Effie-stuurgroep), Innovatie en Data, Tech & Privacy. Bij interesse in deze vacatures kan je mailen naar info@vianederland.nl. Bekijk hier de vacatures. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!