Mèlanie Bosveld (Kult&Ace, PACT) treedt toe als nieuw bestuurslid van VIA

Bosveld brengt kennis in rondom DE&I en jong creatief talent

Amsterdam, 1 mei 2023  – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van branchevereniging VIA op 13 april is Mèlanie Bosveld benoemd tot nieuw VIA-bestuurslid. Bosveld, bekend als founder van het bureau Kult&Ace en de nieuwe insights community PACT, zal zich binnen het bestuur onder andere bezighouden met de portefeuille Mensen. Hiermee volgt zij Baba Touré (Hammerfest) op.

Bosveld richtte meer dan tien jaar geleden Kult&Ace op, een culture agency met een focus op jongeren vanuit diverse achtergronden. Vorig jaar startte zij de PACT community, waarin ze via insights en co-creatie jonge creatieven daadwerkelijk invloed laat uitoefenen bij merken en organisaties. Met haar ervaring en haar expertise op het gebied van inclusieve marketing, sluit Bosveld goed aan bij de plannen van VIA. 

Bosveld zelf zegt over haar nieuwe rol binnen VIA: “Alhoewel we er misschien niet altijd bij stil staan, heeft de reclame- en communicatiebranche enorm veel invloed op de wereld waarin wij leven. Een goede representatie van alle groepen in onze maatschappij is hierbij belangrijk – zowel op sociaal-maatschappelijk als commercieel vlak. Gedegen kennis is daarbij key en deze deel ik graag for the greater good. Ik ben dan ook erg vereerd om deel uit te maken van het bestuur van de VIA – een autoriteit in onze branche. Ik kijk ernaar uit om samen met de andere leden bij te dragen aan de groei en toekomstbestendigheid van ons vak.”

Ook Renee van den Oetelaar (Boomerang) zal dit jaar toetreden als nieuw VIA-bestuurslid. Tijdens het Legend Diner werd ze uitgeroepen tot Rookie of the Year, een prijs die wordt uitgereikt aan een persoon die op jonge leeftijd een onuitwisbare indruk maakt bij iedereen om zich heen. Van den Oetelaar zal een jaar lang deel uitmaken van het bestuur. 


Aftreden bestuursleden

Op 13 april werd officieel afscheid genomen van Dick van der Lecq, Saskia Wagenmakers, Tim Geenen, Jos Govaart en Baba Touré. Het bestuur van VIA bedankt hen voor hun jarenlange en waardevolle bijdrage aan de vereniging en de marketingbranche.

De samenstelling van het VIA-Bestuur wordt daardoor als volgt:

 • Rik Ledder, (voorzitter), CEO TBWA\NEBOKO
 • Dorine van Mullem, (penningmeester), Director Data Value Management Talpa Network 
 • Joris Lak, Director Marketing channels, Media, CXM Albert Heijn 
 • Gijs de Bruijn, Managing Director Accenture Song
 • Diana van Roest, Director Retail Google 
 • Yvonne Prins, Managing Partner UM
 • Charley Peereboom, Managing Director Megawatt 
 • Atva van Zanten, CEO Mindshare 
 • Brian Hirman, Director M&A iO
 • Mèlanie Bosveld, Founder and Strategy Director Kult&Ace 
 • Renee van den Oetelaar, Head of Boomerang FT 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!