NEW YEAR’S RESOLUTIONS PART I

In december hebben de voorzitters van (bijna) alle taskforces het stokje overdragen aan iemand anders. Inmiddels is het nieuwe jaar is begonnen en hebben onze taskforces mooie plannen voor je in petto. Met deze rubriek stellen we vijf voorzitters aan jullie voor en vertellen ze meer over hun plannen voor 2023.

VIVIANNE VAN STRIJLAND – TASKFORCE SEARCH 

Met ruim 4 jaar ervaring op het gebied van Search Engine Advertising helpt Vivianne van Strijland bedrijven vindbaar te zijn op het moment dat de (zoekende) doelgroep actief is online, met het doel ze de gewenste actie te laten ondernemen.  Haar specialisme is dan wel SEA, maar de synergie met SEO, CRO/UX en Data kan en mag zeker niet ontbreken. Met alle innovaties en automatisering tegenwoordig gaat dat ook wel echt een must worden. Komend jaar zal de taskforce Search zich daar dan ook op gaan focussen.  

Vivianne: “Na 2,5 jaar als deelnemer is het zover, ik heb de eer om de taskforce Search te leiden als voorzitter. Aan de succesvolle werkwijze van de taskforce ga ik niet veel veranderen, maar het wordt wel mijn doel om meer fysieke bijeenkomsten te houden want die zijn er sinds corona helaas wel bij ingeschoten. En so far so good, want 11 januari trapt de taskforce Search het jaar af met een gezellige ontbijtsessie in Utrecht. Kom maar op Performance Max, ChatGPT, veranderende SERP, data en alles dat nog komen gaat gezien alle innovaties!”  

JESSICA GROOT – TASKFORCE CONSUMER INSIGHTS 

Jessica Groot werkt ruim 17 jaar in het marketingcommunicatie vak als ze in 2022 het vertrouwde Hoorn inruilt voor een nieuwe rol als Strategy Director bij Initiative. Jarenlang heeft ze zeer commerciële klanten bedient en daarbij haar klanten uitgedaagd het beste uit hun organisatie te halen op het gebied van marketingcommunicatie en media. Nu houdt ze zich bezig met het publieke domein en gaat het minder om ROI’s en meer om het vertonen van gewenst gedrag waar we als samenleving beter van worden. Consumer Insights worden in Jessica’s geval dan ook meer People insights, maar de het doel en de methodiek blijft hetzelfde; van massa’s data naar waardevolle insights.  

Wat daarbij niet anders is, is de behoefte naar het verzamelen van waardevolle insights om de strategieën op te bouwen. Een daarbij komt mijn ook nieuwe rol als voorzitter van de Taskforce Consumer Insights goed van pas.  

Het eerste half jaar zal onze taskforce de basis verder uitrollen over het hoe en waarom rondom insights en de visie van diverse experts vragen. In het tweede half jaar zullen we ons gaan verdieping op de verschillende lagen van ons model wat we vorig jaar geïntroduceerd hebben.”

BIRGIT BOING– TASKFORCE DATA & TECHNIEK

Birgit Boing is werkzaam op het snijvlak van Sales, Marketing & Techniek, met 10+ jaar ervaring. Sinds 2018 werkt ze bij Google. Hier vervult Birgit een Omnichannel Retail Lead-rol in de Nordics & Benelux. Dat wil zeggen dat ze met wereldwijde retailers in de regio werkt en hen begeleidt in hun transitie van een e-comm performance strategie naar een holistische omnichannel performance strategie. Een though leader en veelvuldig spreker of events. Voor Google werkte Birgit in verschillende rollen bij media marketing bureaus op het gebied van mediaplanning & -inkoop, onderzoek, brand measurement en strategie. Daarnaast houdt ze zich bezig met Diversity, Inclusion en Coaching. Met een universitaire achtergrond in Economie, Sociologie & Filosofie en is ze gepassioneerd over de invloed van Data & Techniek op onze maatschappij. Birgit kan bedrijven laten groeien door een scherp inzicht in strategie, gedragspatronen en leiderschap.  

Birgit: “In de huidige marktontwikkelingen neemt data een cruciale positie in. Denk aan AI/ML, Data Maturity en Data Kwaliteit. Het is een onderwerp met vele aspecten; van techniek tot legal en van effectiviteit tot organisatie. In 2023 willen we als taskforce Data & Techniek hier duiding aan geven en kennis over delen. Wat is data nu eigenlijk echt binnen digital advertising? En hoe gebruiken we techniek en innovatie om de markt te laten groeien?”

RADJEN VAN WILSEM – TASKFORCE DIGITAL OUT OF HOME 

Radjen van Wilsem is momenteel actief als CEO van de groep Librium, waarin diverse labels zitten die met eigen Advertising Technology, Online Out of Home bouwen in de markten voor Media, Mobility, Energy en E-Commerce.  De bekendste labels zijn CS Digital Media, Myadbooker, CS Advanced Technology en Dutchital.  Zijn tech- en business achtergrond is opgebouwd in de jaren 90. Met de liberalisering van de Global Telecom sector, met de bouw en invoering bij alle Telecom bedrijven van media type zoals SMS, 0800/0900, Mobile,  Wireless Internet en de ontwikkeling van Value Added Services voor Marketing. 

Radjen: “2023 draait om het gelijk zetten van onze klokjes op gebied van People, Product en Process. De digitalisering van onze industrie is nog best jong en daarom staat educatie via zes centrale marktbijeenkomsten in 2023 op de agenda. Zo kunnen we voorsorteren op een aantal belangrijke beslissingen die nodig zijn in onze industrie.”  

ROGIER LAMMERS – TASKFORCE RETAIL MEDIA 

In de zomer van 2020 heeft Rogier Lammers het Amsterdamse kantoor van Cavai mogen openen. Cavai ken je misschien van de conversational ads, banners waarmee de consument kan chatten. Deze uitingen passen perfect bij retail media advertising waar de creaties als een gesponsorde virtuele winkel assistent worden gebruikt.  Voor Cavai heeft Rogier 2 jaar bij SpotX gewerkt als Head of Demand. 7 jaar daarvoor werkte hij bij Improve Digital waar hij de laatste 4 jaar verantwoordelijk was voor business development in Scandinavië.

Rogier: “Het doel voor 2023 is ‘om de maand fysiek meeten’. Ook willen we meetings afsluiten met een borrel. Deelnemers sluiten zich ook aan bij de taskforces voor hun netwerk, dan zijn dit mooie momenten elkaar nog beter te leren kennen.”  

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!