Nieuwe aflevering Industry Insights: ESG – Speeltuin of mijnenveld?

Een nieuwe speeltuin met potentie of een lastig mijnenveld? ESG (Environment, Social & Governance) staat steeds hoger op het to-do lijstje van elke CMO en strateeg. Maar hoe sterk is het verhaal achter je merkbelofte en hoe voorkom je greenwashing? Duik met Tim Claassen (Havas Lemz en expertjury Effie Awards), Edgar Molenaars (KPMG) en Luca Goossens (The Terrace), dieper in dit onderwerp met de tweede aflevering van VIA Industry Insights!

In deze tweede aflevering van VIA Industry Insights bespreken we hoe Environmental, Social en Governance zich verhouden tot de wereld van merken en marketing. Ontdek hoe je steviger in je schoenen staat en de weg vindt in deze nieuwe wereld.

In de rubriek ‘De Frisse Blik’ hoor je Paul van Kuilenburg, Strategy Director bij Alfred. Kun je humor gebruiken als creatief breekijzer om serieuze, gewichtige thema’s aan het grote publiek te communiceren? Beluister de aflevering hier!

“Het is iets waar we rekening mee moeten houden, maar ook waar weer rekening mee zouden moeten willen houden. Simpelweg omdat het waarde toevoegt voor de onderneming, de eindklant en voor je werk als marketeer. Uiteindelijk geeft het ook een grote mate van voldoening dat je verleidt, op de juiste manier een merkverhaal vertelt en je weet ook dat de impact hiervan in de breedste zin van het woord, op alle onderdelen van ESG is ook nog eens beter. Dus je doet ook nog eens goed voor de omgeving. Waarom zou je het dan niet doen?”  

Edgar Molenaars, KPMG

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!