Recap MDebate: De Toekomst van de Mediabranche

Vorige week vond in De Balie het MDebate plaats, een interactieve debatshow. Tijdens dit evenement namen mediaprofessionals de rol aan van “ministers” en bespraken ze belangrijke thema’s binnen de mediabranche. Aan de hand van drie stellingen ging de oppositie na het pleidooi van de minister het debat aan. Het debat werd geleid door Rens de Jong en betrok zowel de oppositie als het kritische publiek, wat leidde tot levendige discussies.

Yvette Belt-Beekman trapte af met een betoog over het belang van een intensieve co-creatie omdat oppervlakkige klantrelaties volgens haar kunnen leiden tot minder diepgaand werk. Daarna was het de beurt aan Rodger Werkhoven die stellig beargumenteerde dat AI een onmisbare factor is in toekomstige ontwikkeling van talent. En last but not least, een krachtig pleidooi over duurzaamheid door Reuben Alexander. Hij benadrukte het belang en de rol van onze branche in het stimuleren van maatschappelijke veranderingen en het bewerkstelligen van duurzame gedragsveranderingen.

Al met al was het MDebate een mooie bijeenkomst waar belangrijke vraagstukken binnen de mediabranche vanuit verschillende perspectieven werden besproken. We willen alle media-ministers en de oppositie (bestaande uit Emilio de Haan, Sarah Reintjes, Rudi van Kleeff en Diederick Hillenius) nogmaals bedanken voor hun bijdragen, tijd en betrokkenheid. Bekijk de foto’s terug van het event en hopelijk tot volgend jaar! 

Foto’s MDebate 2023 | 19 Oktober 2023 | De Balie, Amsterdam

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!