Rik Ledder Nieuwe Voorzitter VIA

Amsterdam, 30 maart 2022 – Rik Ledder (51) is tijdens de algemene ledenvergadering unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van brancheplatform VIA. Met ingang van 1 april 2022 volgt hij Marion Koopman op, die na een bestuurstermijn van 4,5 jaar afscheid neemt. Ledder is geen onbekende voor de 260 leden van het brancheplatform. Onder andere als Chief Executive Officer van het Amsterdamse reclamebureau TBWA\NEBOKO en bestuurslid van de ADCN heeft Ledder een opvallend trackrecord in de creatieve industrie opgebouwd.

Verbinding stimuleren

Met Ledder krijgt VIA een voorzitter die een sterke verbondenheid heeft met mensen, data, media, creatie en technologie. Zijn drive om gewoontes te doorbreken, mensen samen te brengen, maar vooral om platformen en technieken met elkaar te combineren, sluit volgens Ledder goed aan bij de plannen van VIA. Rik Ledder: “Onze sector draait om groei. Maar groei bevat meer componenten dan alleen de economische. In VIA komen alle competenties samen om merken, mensen en de maatschappij verder te ontwikkelen. Of het nu verstand van media, interesse in technologie of talent voor het idee is. Waar ik naar uitkijk, is om de verbinding tussen deze unieke krachten te stimuleren. VIA is de plaats waar ieder lid zijn soortgenoten herkent, waar de leden elkaar stimuleren en gezamenlijk het vak verder brengen.”

Positief Leiderschap

In de markt staat Ledder als CEO en bestuurder bekend om zijn positieve visie. “Het is niet voor niets dat hij door vakgenoten is verkozen tot Adformatie Person of the Year 2020”, aldus aftredend voorzitter Marion Koopman. “Rik wordt buiten en binnen de bureauwereld op handen gedragen, als ‘meest empathische CEO van Nederland’ omdat hij mensen verbindt en duurzame relaties opbouwt. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze kwaliteiten de juiste keuze is als voorzitter van VIA voor iedereen werkzaam binnen onze branche, van creatie, data, tech en media, van starter tot C-level.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!