Thinking Outside The Box

DE kracht van neurodiversiteit op de werkvloer

Deze week vieren wij neurodiversiteit met Thinking Outside The Box. Aanstaande donderdag organiseert VIA vanuit Tolhuistuin in Amsterdam, een event dat volledig in het teken staat van de kracht van neurodiversiteit. Voor iedereen gratis toegankelijk.

Tijdens Thinking Outside The Box zoomen we in op de positieve kanten van onder andere Autisme Spectrum Stoornis (ASS), dyslexie en ADHD. Soms is het ingewikkeld om nieuw talent aan te trekken en heb je in een team verschillende kwaliteiten nodig om vooruit te komen. Hoe kan neurodiversiteit hierin een rol spelen?

Abnormaal goed

Inclusie- en leiderschapscoach Emily Rammant en internationaal gelaueerd reclamecreatief Peter Ampe (FamousGrey) schreven samen het boek Abnormaal Goed. Een oproep voor waardering van de talenten van neurodiverse personen. Zij zullen tijdens het event hun persoonlijke verhaal delen, geven inzicht en ook concrete tips. Tijdens het event kun je het boek voor slechts 15 euro kopen.

Vindingrijke woordkunstenaar

Daarna zal dichter en spokenwordartiest Gershwin Bonevacia optreden. Gershwin Bonevacia was van maart 2019 tot januari 2022 stadsdichter van Amsterdam. Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. 

Een Neuro-inclusieve cultuur, hoe doe je dat?

Tot slot neemt Stephanie Raber, oprichter van HOI FOUNDATION, je mee in haar wereld waarin ze vecht voor gelijke kansen voor ieders brein. Stephanie is zelf neurodivergent en gepassioneerd om het bewustzijn van neurodiversiteit te verhogen. 

Dit evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden verplicht.
Hopelijk zien we je daar.

Programma:

14.30 – 15.00 Inloop
15.00 – 15.05 Introductie VIA – Saskia Baneke
15.05 – 15.15 The Neurodivergent Now – Danielle Yaor
15.15 – 15.55 Neurodiversiteit als competitief voordeel – Emily Rammant en Peter Ampe 
15.55 – 16.15 Pauze
16.15 – 16.20 Woordkunst – Gershwin Bonevacia 
16.20 – 17.00 Een Neuro-inclusieve cultuur, hoe doe je dat? – Stephanie Raber
17.00 – 18.30 Borrel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!