Tools en tips voor een veilige werksfeer (voor iedereen)

Een interactief webinar over het creëren en behouden van een veilige werkomgeving.

Grensoverschrijdend gedrag, een hot topic dat veel aandacht krijgt maar wat helaas nog steeds te vaak voorkomt. Hoe ga je hier (als organisatie en individu) mee om? Een webinar voor zowel werkgevers als werknemers.

Onze huidige wetgeving draagt organisaties (impliciet) op om vanaf 50 medewerkers een vertrouwenspersoon beschikbaar te stellen. In het najaar stemt de Tweede Kamer over een wet waardoor elke medewerker recht krijgt op een vertrouwenspersoon. De werkgever heeft dan de plicht deze persoon intern of extern aan te wijzen. Daarom heeft VIA voor al haar leden vertrouwenspersoon Gerda Arends-Ruitenberg aangesteld.

Op 8 september organiseren wij een webinar waarin je (anoniem) vragen kan stellen aan Gerda. Broodnodig blijkt. 1 op de 8 werknemers voelt zich gepest, blijkt uit recent onderzoek. 1 op de 5 jonge vrouwelijke werknemers gaf in 2021 aan ooit te maken hebben gehad met ongewenst seksuele aandacht. De cijfers liegen er niet om. Een diepgeworteld probleem dat vooralsnog onopgelost blijft. Het is daarom nog steeds van groot belang om te blijven praten over en te streven naar een veilige werkomgeving voor iedereen. 

Onder leiding van VIA directeur Saskia Baneke gaan Evita Lammes van Studio Samen en extern vertrouwenspersoon Gerda Arends-Ruitenberg op 8 september in gesprek over de rol van een vertrouwenspersoon en de noodzaak hiervan. Tools en tips over hoe je met misstanden om kan gaan en hoe je een veilige werkomgeving kan creëren of behouden voor jezelf en je collega’s. Heb je vragen of wil je graag advies? Tijdens dit interactieve webinar kun je anoniem vragen of opmerkingen anoniem stellen aan Saskia, Evita of Gerda.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!