Branchevereniging VIA adviseert reclame- en communicatiebureaus komend jaar hun uurtarief te indexeren

Branchevereniging VIA adviseert aangesloten bureaus hun uurtarief te indexeren voor 2023. Deze indexering is noodzakelijk om het bedrijfsresultaat op hetzelfde niveau te houden. Gezien de huidige inflatie is het advies een gemiddelde stijging van 10 tot 15 procent door te voeren.

Tot nu toe heeft nog een te klein gedeelte van de VIA-leden indexatie toegepast. Om de communicatie- en reclamebranche duurzaam te laten groeien en ruimte te houden voor creatief en innovatief werk is het voor bureaus belangrijk deze prijsindexatie toe te passen op de tarieven. Afgelopen jaren stegen de tarieven van bureaus nauwelijks. Daar zal in 2023 verandering in komen.

Saskia Baneke, directeur van VIA Nederland: “Uit gesprekken met onze leden blijkt dat minder dan een derde jaarlijks de verkooptarieven indexeert. Slechts een enkeling denkt de huidige inflatiecijfers voor 100% door te berekenen. Daarnaast is er een verwachte salarisstijging op komst. Deze stijgende kosten zetten het perspectief van veel van onze leden onder druk. Vandaar wij dit signaal als VIA aan onze leden en de industrie afgeven. Om in onze branche ruimte te behouden voor groei en innovatie lijkt komende indexatie nodig en onoverkomelijk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!