VIA en MWG; samen groeien 

VIA en MWG, twee verenigingen met – al zeggen we het zelf – een indrukwekkend track-record. Ambitieuze clubs waar je als gedreven marketing-, media-, communicatieprofessional bij wil horen. De verenigingen zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Living apart together. Maar, als dat aan ons ligt komt daar binnenkort verandering in. Onze toekomst is samen.  

De besturen van MWG en VIA hebben het voornemen om vanaf 1 september officieel samen verder te gaan onder de naam van VIA. Met dezelfde doelen en ambities, dezelfde leden, mensen en evenementen. Maar dan sterker, toekomstgericht en vooral samen.

Want de ontwikkelingen in ons vak vragen (schreeuwen!) om verbinding. De mogelijkheden in creatie en media zijn eindeloos en innovaties volgen elkaar snel op. Het zorgt dat ons vak levendig is, maar ook steeds complexer. Hoe blijven we ons als vak én als individuen ontwikkelen en zorgen we ervoor dat iedereen verbonden is, toegang heeft tot kennis, geholpen wordt om te groeien.   

Want dat is precies onze rol als vereniging. Of je nou uit de hoek van de adverteerder komt, creatie, media of data & tech. Of je nou stagiair bent of CEO, VIA is er voor iedereen binnen ons geweldige vak. We delen kennis en inzichten om te helpen, elkaar te verrijken en te verbinden. En – minstens zo belangrijk – we delen onze successen en vieren het vak in al zijn facetten. Maar één ambitie staat bij de nieuwe VIA bovenaan. Samen groeien, als individu, als bedrijf en als vak. 

PERSBERICHT

Amsterdam, 27 juli 2023 – Brancheverenigingen VIA en MWG zijn voornemens per 1 september 2023 te fuseren en samen verder te gaan onder de naam van VIA. Hiervoor zullen beide partijen eind augustus akkoord vragen aan hun leden. 

Nieuw bestuur benoemd

Het voorgestelde bestuur zal bestaan uit een dagelijks en een themabestuur. Beide worden ondersteund door het VIA-bureau. Het dagelijks bestuur zal bestaan uit voorzitter Rik Ledder (TBWA/NEBOKO), vicevoorzitter Maiko Valentijn (GroupM), penningmeester Dorine van Mullem (Talpa) en secretaris Sonja Vroling (KPN). De overige bestuursleden Mèlanie BosveldAtva van ZantenDiana van RoestRenee van den OetelaarEva van HeuvenTessa van der StarreGijs de BruijnJoris LakBrian Hirman en Charley Peereboom gaan zich samen met de taskforces richten op de volgende zeven thema’s: Mens, Talent, Celebrate, Visie, Innovatie, Ondernemerschap, Data, Tech en Privacy. Saskia Baneke-Delfgaauw blijft de directeur van de vernieuwde VIA.

Leden reageren enthousiast 

De reacties vanuit de achterban op de voorgenomen fusie zijn positief, aldus Maiko Valentijn, de huidige voorzitter van MWG en toekomstige vicevoorzitter. “We kregen van steeds meer leden de logische vraag waarom we onze krachten niet bundelen, daarom zijn we daarover met elkaar in gesprek gegaan. We zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Living apart in perfect harmony. Maar de ontwikkelingen in ons vak vragen om meer verbinding. Door kennis en inzichten met elkaar te delen, helpen en verrijken we elkaar en creëren we voor onze leden een platform waarin zij als bedrijven en mensen kunnen groeien. Dat zowel de leden van MWG als VIA dit gevoel zo ruim delen, is een fijne bevestiging. Velen beseffen dat het heel logisch is om dit te doen. Samen zijn we sterker.”

Nieuwe ontwikkelingen 

VIA-directeur Saskia Baneke-Delfgaauw geeft aan dat de voorgenomen fusie daarnaast goed wordt ontvangen omdat de samensmelting veel leuke en interessante ontwikkelingen met zich meebrengt. Bestaande initiatieven, werkgroepen en evenementen, waaronder de AMMA Awards en YIM, verdwijnen niet, maar worden uitgebreid met nieuwe, innovatieve projecten en evenementen. 

Algemene ledenvergadering

Onze leden zijn al persoonlijk geïnformeerd. Voor beide verenigingen zal er op 29 augustus 2023 een buitengewone ledenvergadering plaatsvinden waarbij de voorzitter en directeur een toelichting geven op de voorgenomen fusie. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om vragen te stellen. De besturen van beide verenigingen hebben al akkoord gegeven. Een uitnodiging voor de ALV volgt later. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!