VIA presenteert compleet nieuwe jury Programmatic Awards

Inzenden voor een van de acht awards kan tot en met 28 mei 2021

Amsterdam, 11 mei 2021 – VIA maakt vandaag officieel de namen van de 21 juryleden voor de drie vakjury’s van de Programmatic Awards 2021 bekend. De uitbreiding van de jury is het resultaat van de vernieuwde opzet van de Programmatic Awards. Er heeft een update van de categorieën plaatsgevonden en daarnaast konden dit jaar voor de eerste keer programmatic professionals uit de markt zich aanmelden voor een plek in een van de vakjury’s. Samen met het VIA Bureau heeft de Taskforce Programmatic de uiteindelijke samenstelling bepaald. Daarbij is gekeken naar een goede balans tussen ervaring, profiel en branche. Met als doel drie sterke vakjury’s samen te stellen voor de categorieën Talent, Campagne en Solution.

Goede afspiegeling van de markt

In de voorgaande vier edities van de Programmatic Awards was er één vakjury, die volledig bestond uit leden van de Taskforce Programmatic. Om de opzet en samenstelling van de jury meer in lijn te brengen met die van andere vakprijzen krijgt nu iedere categorie een aparte vakjury met daarin onder andere een vertegenwoordiger uit de taskforce, een winnaar of genomineerde van een eerdere editie en twee professionals uit de markt. De voorzitters van de drie vakjury’s zijn:

Overweldigd door het aantal aanmeldingen

Nikki Ben Bouazza-de Kok, voorzitter van de Taskforce Programmatic, geeft aan overdonderd te zijn door de vele aanmeldingen die ze heeft ontvangen: “Dat zoveel goede kandidaten zich zouden aanmelden hadden we nooit verwacht. We hebben zelfs veel meer aanmeldingen gekregen dan er beschikbare plaatsen waren. Het was dan ook een moeilijke puzzel om evenwichtige vakjury’s samen te stellen. Binnen elke vakjury hebben we gekeken naar een goede vertegenwoordiging van disciplines, ervaring en diversiteit in achtergrond en man-vrouwverdeling. En dat is gelukt. Niet eerder bestond de vakjury uit zoveel mannen en vrouwen die over een indrukwekkende reputatie op het gebied van digital advertising en marketing beschikken en samen zo’n goede afspiegeling van de markt vormen.”

Inzenden mogelijk tot en met 28 mei 2021

Het inzenden voor een van de acht awards is nog mogelijk tot en met 28 mei 2021 op https://vianederland.nl/programmatic-awards. Na die datum zal de vakjury zich over de inzendingen buigen en start het jureren. Vanaf 1 juli wordt dan traditiegetrouw de industrie gevraagd om als publieksjury op te treden en een stem uit te brengen op de genomineerde talenten. De uiteindelijke winnaars ontvangen donderdag 16 september hun award op het grootste feest dat de programmatic industrie kent.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!