VIA viert lustrumjaar Programmatic Awards met aangepaste categorieën en jury

Zoektocht naar juryleden, cases en talenten gestart

Al vijf jaar biedt brancheplatform VIA (voorheen IAB Nederland) met de Taskforce Programmatic een podium aan de beste programmatic advertisingcases en (aanstormende) talenten van Nederland. Na vier succesvolle edities komt VIA voor het lustrumjaar met een vernieuwde opzet. Naast een update van een aantal categorieën kunnen dit jaar voor de eerste keer programmatic professionals uit de markt zich aanmelden voor een plek in een van de vakjury’s. Inzenden voor een van de acht awards kan van 19 april tot en met 28 mei 2021 op vianederland.nl/programmaticawards.

Aangepaste categorieën

Van de in totaal acht categorieën zijn er twee geüpdatet: ‘Most Effective Campaign’ en ‘Best Digital Programmatic Omnichannel Strategy’. Dat er geen jaar voorbijgaat zonder een update van een of meer categorieën is volgens Nikki Ben Bouazza-de Kok, voorzitter van de Taskforce Programmatic, niet meer dan vanzelfsprekend: “Vijf jaar geleden kwam de Taskforce Programmatic op het idee om de Programmatic Awards in het leven te roepen. Met de awards willen wij als taskforce de markt nog meer verbinden en inspireren, maar vooral de specialisten met hun cases de spotlight geven die ze verdienen. Wat begon als een klein, gezellig feestje is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste evenement in de programmatic industrie. Een industrie die zichzelf continu opnieuw uitvindt. Ieder jaar kijken we als taskforce samen met het bureau van VIA kritisch naar wat er nog beter en sterker kan om het event verder te professionaliseren en nog beter te laten aansluiten bij de ontwikkelingen in de markt.”

Goede afspiegeling van de markt

Om de opzet en samenstelling van de jury meer in lijn te brengen met die van andere vakprijzen in de markt is dit jaar gekozen om ook andere programmatic professionals uit de markt een kans te geven om een plek te bemachtigen in een van de vakjury’s. In totaal worden er drie verschillende vakjury’s samengesteld: Talent, Campagne en Tech. Iedere jury bestaat uit maximaal zeven personen, die samen een goede afspiegeling van de markt vormen. Diversiteit is ook een criterium dat we hanteren in de samenstelling van de jury. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 16 april aanmelden door het formulier in te vullen op de website van de Programmatic Awards

Inzenden mogelijk vanaf 19 april

Het inzenden voor een van de acht awards is mogelijk van 19 april tot en met 28 mei 2021 op vianederland.nl/programmaticawards. Na die datum zal de vakjury zich over de inzendingen buigen en start het jureren. Vanaf 1 juli wordt dan traditiegetrouw de industrie gevraagd om als publieksjury op te treden en een stem uit te brengen op de genomineerde talenten. De uiteindelijke winnaars ontvangen donderdag 16 september hun award op het grootste feest dat de programmatic industrie kent.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!