Er gebeurt veel op het gebied van data, privacy en ethiek. De invoering van de GDPR in mei 2018 lijkt slechts het begin en één ding is zeker: de komende jaren gaat het nog veel complexer worden. Vandaag maken we bekend dat wij alle activiteiten op het gebied van data, privacy en ethiek gaan intensiveren om de markt daar nog beter in te kunnen ondersteunen. Om te beginnen met het uitzetten van een vacature Manager Data Privacy en Ethiek en een samenwerking aan te gaan met juridisch adviesbureau de Privacy Valley.

Vanuit de Privacy Valley gaan juridische experts voor ons wekelijks privacy gerelateerde blogs schrijven. In deze artikelen delen onder anderen Helena Verhagen (Founder van de Privacy Valley en gespecialiseerd in IT, privacy en media), Gert-Jan Kroese (telecom, media en privacy), Katelijn van Voorst (Oprichter EVE  en gespecialiseerd intellectueel eigendom en media) en Berber Brouwer (Partner bij Walden Grene en gespecialiseerd in intellectueel eigendom, IT en reclamerecht) hun kennis en ervaringen over de belangrijkste en meest actuele onderwerpen van dit moment.

Privacy op Clubhouse

Gert-Jan Kroese schreef bijvoorbeeld recent al een interessant stuk over het nieuwe social audio platform Clubhouse. In dit artikel gaf hij antwoord op de vraag: hoe zit het met je privacy op Clubhouse en wat gebeurt er met je gegevens. In de komende weken zullen ook de andere juridische experts op verschillende onderwerpen ingaan. Denk hierbij aan de impact van digitale privacy, eigendom op het gebied van data, tips en tricks voor een veilige website en nog veel meer.

Naast de blogs gaan we speciaal voor VIA-leden samen met de Privacy Valley een FAQ op het gebied van privacy samenstellen. Staat je vraag er niet tussen en zit je met een privacykwestie waar je niet uit komt? Dan kun je als lid van VIA tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de diensten van de Privacy Valley.

Vacature Manager Data Privacy en Ethiek

Naast alle kennis van de Privacy Valley-experts en de specialisten uit de Werkgroep Privacy die wij in 2017 samen met bvA hebben opgericht, zijn we ook nog op zoek naar een Manager Data Privacy en Ethiek. Deze manager zal binnen het VIA-bureau verantwoordelijk zijn voor alle Privacy en Data Ethiek activiteiten die VIA naar de markt brengt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het duiden van de wet- en regelgeving met betrekking tot GDPR en ePrivacy, evenals het informeren van VIA-leden over de implicaties en ondersteuning van internationale IAB-initiatieven, zoals het Transparency & Consent Framework (TCF).

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!