“Will they stay or will they go?”

EACA* en edcom* lanceren een survey rondom studenten en starters die in de reclame, marketing & media industrie willen en komen te werken. De survey, gericht aan onder andere de recruiters in de creatieve sector, richt zich op het blootleggen van hiaten tussen de verwachtingen van starters en talenten en de eisen van de branche. 

Want volgens de allereerste Diversity, Equity and Inclusion Census van de wereldwijde marketingindustrie zei 1 op de 7 mensen dat ze de branche waarschijnlijk zouden verlaten vanwege een groot aantal redenen, die verband houden met oa verschillende vormen van discriminatie, loonkloven en een algeheel gebrek aan inclusie. 

Hoe ziet de branche dit zelf? Welke gaps zijn er om op te letten? Zijn er oplossingen die de sector zelf kan aandragen? Tot 31 Mei kun je meedoen met de survey. Ken je meer mensen of recruiters in de sector voor wie dit interessant kan zijn stuur het vooral door. 

Met het oog op de Search for talent is het belangrijk om te kijken hoe wij als branche daarin kunnen bijdragen, doe vooral mee! 

Link survey (in het Engels): 

*European Association of Communications Agencies
*European Institute for Commercial Communications Education

Klik hieronder op de juiste survey!

The students’ survey
Will you stay or will you go?
What is going on in your mind?
Access the survey here ➜
The recruiters’ survey
Creative, media and digital agency recruiters UNITE!
Access the survey here ➜

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!