TIJDLIJN & Proces

Aanmelden voor één van de acht Programmatic Awards is mogelijk vanaf 15 maart tot en met 19 april 2022. Na deze datum zal de vakjury zich over de uitzendingen buigen en start het juryproces. Het beoordelingsproces begint op 20 april en eindigt op 25 mei. Hierna wordt de industrie gevraagd om als publieksjury op te treden en een stem uit te brengen op de genomineerde talenten. De uiteindelijke winnaars ontvangen donderdag 23 juni hun award op het grootste feest van de programmatic industrie.

TIJDLIJN Programmatic Awards 2021
Indienen cases 15 maart – 19 april 2022
Talent Awards publiekstemming
Uitreiking Awards23 juni 2022

Het Proces

inzenden

Ben jij of ken jij hét talent van de programmatic advertisingindustrie? Of ben jij een bureau, adverteerder, trading desk, exploitant of ad tech partij en heb jij een campagne waarin programmatic een leidende rol speelde in het behalen van het succes, en die een inspiratie voor de rest van de wereld kan zijn?

Dan is dit je kans om hem, haar of de case voor een van de acht awards aan te melden. Heb je alle informatie verzameld? Het inzendformulier ingevuld? Dan kun je het aanmeldproces starten. De inzendmodule gaat vanaf maandag 19 april om 09.00 uur open.

TIPS

  1. Lees de richtlijnen en evaluatiecriteria eerst grondig door per type award.
  2. Bereid de inhoud voor zodat deze overeenkomt met de structuur van het inzendformulier.
  3. Alle ingediende cases moeten uit 2020 of 2021 zijn. De case mag over één, meerdere of lopende campagne flight(s) zijn.
  4. Zorg ervoor dat je alle informatie voor de case van je collega’s, klanten en partners vooraf verzamelt en vergeet ook niet toestemming te vragen om het materiaal, de quotes of de resultaten te gebruiken.
  5. Zorg ervoor dat je afbeeldingen, schermafbeeldingen, video’s enzovoort voldoen aan de specificaties zoals de maximale grootte.
  6. Zorg ervoor dat je alle bedrijfs- en betalingsinformatie bij de hand hebt zoals:
    • Financieel bedrijfsadres, finance contactpersoon en intern bestelnummer (PO-nummer) om een factuur voor je betaling achteraf te ontvangen.
  7. Zorg ervoor dat jij (of iemand anders) tussen begin juli en eind juli bereikbaar bent. Want mocht je doorgaan naar de shortlist, dan moet je in deze periode mogelijk de jury te woord staan. Daarnaast zullen vanaf 12 augustus weer de webinars voor de Campagne & Solution Awards worden uitgezonden.
Juryevaluatie

Na de deadline voor het indienen van de cases beoordeeld de jury de cases. Elke hoofdcategorie heeft een eigen jury. Elk jurylid beoordeelt alle cases betreffende hoofdcategorie, tenzij men betrokken is geweest bij de cases óf één van de bedrijven welke aan de case hebben gewerkt.

Nominaties

Alle genomineerden voor de Programmatic Awards 2021 worden rond eind juni per e-mail geïnformeerd. Daarnaast worden de genomineerden op deze website gepubliceerd. Indien nodig wordt in de mail om meer informatie gevraagd die nodig is voor de presentatie tijdens de Programmatic Awards.

Publieksstem

Nadat de nominaties bekend zijn, kan het publiek gedurende twee weken stemmen op de genomineerde Talenten. Het resultaat van de stemming telt voor 40% mee in het eindresultaat.

Uitreiking

De Awards worden uitgereikt op donderdag 16 september 2021. Publicatie van de winnaars worden op 17 september op de website van VIA gepubliceerd.

PROGRAMMATIC AWARDS SPONSOREN

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!