Strategische Conceptontwikkeling

Strategische Conceptontwikkeling

The Creative Content Copy Course is effectief voor content managers en iedereen die schrijft voor communicatie doeleinden! Dus van marketing- en/of communicatiemanagers tot aan Innovation Managers en creatieven of strategen van Bij Conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen. Een goed concept ontwikkelen voor communicatie, branding of een produkt kan een uitdaging zijn, omdat het proces van idee naar uitvoering niet altijd lineair verloopt. Deze 4-daagse training met de Focus Fly-Flow Conceptontwikkelingsstrategie helpt je dat proces te structureren. 

Versdenkers stimuleert strategische creativiteit in organisaties en professionals. Onze trainers zijn rigoureuze vrijdenkers, geworteld in de kunsten. Maar met een scherp oog voor commerciële belangen. Met die brede blik ontwikkelen we mensen en verrijken we merkcommunicatie.

Wat leer je? 

De cursus conceptontwikkeling gaat over strategische creativiteit, minder over middelen. We kijken veel naar inspirerende voorbeelden uit de communicatiewereld, maar ook naar beeldende kunst. Je gaat zelf aan de slag met de Focus Fly-Flow Conceptontwikkelingsstrategie.

Focus helpt je je strategische overwegingen, je merkpersoonlijkheid, waarden visie, doel en doelgroepen te onderzoeken.


Fly gaat over creativiteit; hoe ontwikkel je goede onderscheidende concepten op basis van je visie, en welke creatieve tools gebruik je daarvoor met je team.

In de Flow ga je aan de slag met het uitrollen van je concept in midden, media en beeld. Hierbij besteden we veel aandacht aan beeld- en contentstrategie. Op de vierde dag gaan we middels een brainstorm zelf een concept ontwikkelen, en pas je je inzichten toe op je eigen meegebrachte case.

Tijdens de training werk je een eigen case uit. Twee weken na de training vindt een persoonlijke feedback sessie plaats. Hierin bespreek je met de docent de output van jouw proces.

KOSTEN

€1519,- exclusieve prijs voor VIA leden (normale prijs €1899,-).

*Vermeld bij inschrijving kortingscode VIA20 voor 20% korting.

DAtum

1/2/15/16 november

10/11/24/25 januari

7/8/21/22 maart

2/3/16/17 mei 11/12/25/26 juli

Cursusaanbieder

VERSDENKERS – Download de brochure