De kracht van Visual Storytelling

De kracht van visual storytelling

Wie actief bezig is met merkcommunicatie ervaart het elke dag: goedgekozen en geproduceerd beeld helpt je merk enorm. Want beeld is bepalend voor de indruk die je achterlaat.

Versdenkers stimuleert strategische creativiteit in organisaties en professionals. Onze trainers zijn rigoureuze vrijdenkers, geworteld in de kunsten. Maar met een scherp oog voor commerciële belangen. Met die brede blik ontwikkelen we mensen en verrijken we merkcommunicatie.

Wat leer je? 

In de cursus Visuele communicatie en Contentcreatie werk je strategisch, creatief en praktisch aan inspirerende visuele content. We kijken daarbij vooral naar fotografie, illustratie en video. Ook besteden we aandacht aan het zelf maken van pakkend beeld met eenvoudige online tools.

In dag 1 komt aan bod wat goedgekozen beeld is en hoe je beeldbeleid ontwikkelt voor je merkcommunicatie. We kijken uitgebreid naar visuele trends. Aan de hand van deze input, en je (gewenste) merkpersoonlijkheid ga je analyseren welk type beeld jouw merk kan versterken. Je leert verschillende soorten beeld; letterlijk en symbolisch, te onderscheiden. Tijdens de training werk je aan een beeldtaal briefing die je als basis kunt gebruiken voor je eigen projecten.

In de tussenweek werk je aan een onderbouwde beeldvisie voor je eigen merk. Dag 2 gaan we dieper in op beeldstrategie. Je leert hoe je bewuste beeld keuzes maakt om je eigen merk te versterken, en hoe je fotografen en illustratoren goed brieft. We vergeten ook bewegend beeld en het gebruik van iconen niet. Tenslotte ga je zelf aan creatief de slag met een beeldbriefing en het maken van keuzes voor een magazine.

KOSTEN

€900,- exclusieve prijs voor VIA leden (20% korting op de normale prijs à €1125,- èn een gratis beeldbriefing format).

*Vermeld bij inschrijving kortingscode VIA20 voor ledenkorting.

DAtum

TBA

Cursusaanbieder

VERSDENKERS – Download de brochure