Switch Talent Program 

Switch Talent Program

Al jaren zie ik hoe moeilijk het is voor jong talent om een plek te veroveren in de creatieve wereld” zegt Stephan Gonnissen, oprichter van het Switch Talent Program. Een programma waarin jong talent wordt gekoppeld aan creatieve bureaus. Het programma van Stephan fungeert al vijf jaar als een springplank tussen academie en creatieve bureaus. 

Er loopt een hoop creatief talent rond dat niet direct een plek vindt binnen de creatieve wereld. Om deze groep jonge talenten op weg te helpen heeft Stephan Gonnissen het Switch Talent Program geïnitieerd. Switch wil een structurele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong creatief talent.

Tijdens het Switch Talent Program ga je een als jong talent een werk/leer traject aan van een jaar en volg je een traineeship bij vier verschillende bureaus. Als bureau ben je minimaal een half jaar verbonden aan het programma. Zo lang het bureau meedoet komt er elke drie maanden voor 4 dagen in de week een ander team werken, bestaande uit twee talenten. Het team draait mee in de dagelijkse routine, en werkt aan opdrachten van het bureau. Een mooie manier voor de bureaus om, als ze op zoek zijn naar creatieven, talent te spotten.

De afgelopen 5 jaar hebben 40 creatieven een baan aangeboden gekregen bij het bureau waar ze als Switcher werkten, een baan die ze hoogstwaarschijnlijk anders niet hadden gehad. Een aantal Switch creatieven van het eerste uur werken inmiddels bij topbureaus en hebben hun eerste awards te pakken.

Ben jij Talent of wil je als bureau meedoen aan dit programma? Ga dan naar https://www.switchtalentprogram.com voor meer informatie. Of neem direct contact op met Stephan: stephangonnissen@gmail.com