Diversiteit & Inclusie

Als VIA geloven wij dat de marketingwereld de verantwoordelijkheid en de mogelijkheid heeft om een cultuur van gelijkheid, diversiteit, inclusie en antiracisme te ontwikkelen. Niet alleen vanwege de noodzakelijke verandering in ons vakgebied, maar ook vanwege onze impact op het bedrijfsleven, de cultuur en de samenleving. De missie van de Taskforce Diversiteit & Inclusie is om een gezonde toekomst te creëren op basis van gelijkheid, diversiteit, inclusie en antiracisme door kennis en ervaringen te delen.

MELVIN WONGSODIKROMO

Mindshare
Taskforcevoorzitter Diversiteit & Inclusie

Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Mindshare Nederland en momenteel vervul ik de rol van Lead Communication & Media Management. In de jaren hiervoor heb ik bij verschillende bedrijven een brede ervaring opgedaan op het gebied van Marketing, Service, Sales, Data en Technologie. In mijn huidige rol ben ik verantwoordelijk voor het managen van een team en daarnaast regisseer en breng ik communicatie- en mediastrategieën voor een aantal mooie merken tot leven. Ik zie het dan ook als een uitdaging om mijn klanten te challengen om focus te houden op doelstellingen, doelgroepen en innovatie.
 
Naast mijn werk ben ik als vrijwilliger ook actief bij diverse maatschappelijk betrokken partijen met een focus op kinderen en cultuur. Ik zet mij op dit moment dan ook in voor het laagdrempelig maken van onderwijs en sport. Met mijn nieuwe rol als taskforcevoorzitter DEI, wil ik mij in de aankomende jaren richten op het bespreekbaar maken van DEI met onze klanten en hoe we inzichten vanuit o.a. onderzoeken ook daadwerkelijk gaan toepassen. Kwartier maken dus!