Vertrouwenspersoon

VIA heeft een belangrijke stap gezet: de aanstelling van een vertrouwenspersoon. Gerda Arends-Ruitenberg staat centraal in ons initiatief om een veilige en respectvolle werkomgeving te waarborgen voor alle leden van VIA. Als onafhankelijke vertrouwenspersoon is zij de spil waar medewerkers, vrijwilligers, en iedereen betrokken bij VIA zich tot kunnen wenden bij ervaringen van ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag.

Wie kan er terecht? 

De diensten van de vertrouwenspersoon zijn beschikbaar voor een breed scala aan betrokkenen binnen de VIA-gemeenschap. Dit omvat:

 • Werknemers van VIA
 • Vrijwilligers, waaronder commissie-, werkgroep- en juryleden
 • Werknemers van organisaties die lid zijn van VIA

In het bijzonder biedt Gerda ondersteuning aan kleinere organisaties (met 1-50 werknemers) die mogelijk niet over de middelen beschikken om deze essentiële functie intern te vervullen. Zo borgen we onafhankelijke ondersteuning binnen de gehele gemeenschap.

Een Omvattende Ondersteuning

De vertrouwenspersoon is toegankelijk voor meldingen en ondersteuning in diverse contexten - van interne situaties binnen ledenorganisaties tot gebeurtenissen binnen VIA Commissies, Taskforces, en andere communities en evenementen. Gerda's rol is cruciaal om te zorgen voor een cultuur waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt.

 

Vertrouwelijkheid en Rapportage

Jaarlijks wordt door de vertrouwenspersoon een rapport opgesteld en aan DDMA geleverd, met geanonimiseerde gegevens over de ontvangen meldingen. Deze rapportage verschaft inzicht in de prevalentie, ernst, en vormen van grensoverschrijdend gedrag binnen de sector, waarbij de privacy van melders en betrokken organisaties gewaarborgd blijft.

Ons Engagement voor Veiligheid

Met de aanstelling van Gerda Arends-Ruitenberg als onafhankelijke vertrouwenspersoon, bekrachtigt VIA haar toewijding aan het creëren van een veiliger werkklimaat in de marketingsector. Dit initiatief onderstreept het belang van centrale, toegankelijke ondersteuning voor iedereen die te maken heeft met ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag.

Door proactief te werken aan preventie, bewustwording, en ondersteuning, streeft VIA naar een omgeving waarin alle leden en medewerkers zich gerespecteerd, veilig en gehoord voelen.

Contactgegevens vertrouwenspersoon Gerda:
Telefoon: 0641878027
Mail: [email protected]

 • Gerda

  Arends-Ruitenberg

  Title
  VIA
  Role
  Vertrouwenspersoon