Retail Media

Datatoepassing is niet nieuw, maar in de huidige ontwikkelingen neemt data een cruciale positie in. Het is een onderwerp met vele aspecten; van techniek tot legal en van effectiviteit tot organisatie. Maar wat is data nu eigenlijk echt binnen digital advertising? Met de Taskforce Data & Techniek speelt VIA in op de toenemende behoefte aan kennis en sturing op het gebied van data. Door kennis uit te wisselen, cases te verzamelen en intensief samen te werken met andere VIA-leden wil de taskforce alle obstakels overwinnen die genomen moeten worden om de totale markt te laten groeien.

Rogier Lammers

Cavai
Taskforcevoorzitter Retail Media

In de zomer van 2020 heb ik het Amsterdamse kantoor van Cavai mogen openen. Vanuit Amsterdam bedienen Centraal Europa. Hieronder vallen de Benelux, de DACH regio, Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.  
 
Cavai ken je misschien van de conversational ads, banners waarmee de consument kan chatten. Deze uitingen passen perfect bij retail media advertising waar de creaties als een gesponsorde virtuele winkel assistent worden gebruikt.   
 
Voor Cavai heb ik 2 jaar bij SpotX gewerkt als Head of Demand en daarvoor 7 jaar bij Improve Digital waar ik de laatste 4 jaar verantwoordelijk was voor business development in Scandinavië.