Video

De (online) videomarkt is in korte tijd enorm gegroeid. Een belangrijke ontwikkeling is dat CTV steeds groter wordt en het aantal Lineaire TV kijkers steeds kleiner wordt. Qua volwassenheid moeten er nog grote stappen worden gezet, waarbij kwaliteit en transparantie een hot topic zijn. Door de kwaliteit van (lokale) content, data en tech als basis te nemen en uniformiteit te bieden, wil de Taskforce Video tv en online video steeds dichter bij elkaar brengen. Door intensief samen te werken met andere VIA-leden en onderzoek te doen wil de taskforce een nieuwe, gezamenlijke waarheid ontwikkelen waarbij brand safety, schaal en measurement de bouwstenen zijn voor een total-video toekomst. Daarin leggen zij de focus op een transparante, kwalitatieve total-videoverificatie en innovatie.

TOBIAS EVERS

Adform – Taskforcevoorzitter Online Video

In 2022 is Tobias begonnen als Sales Manager bij Adform Nederland. Hiervoor heeft hij meerdere posities bekleed aan zowel de agency- als publisher kant.

In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor de verdere groei van Adforms Privacy by Design / Omnichannel Ad tech (DSP, Adserver), waarin video en CTV ook een belangrijke rol spelen. Dat wil zeggen dat hij adverteerders en agencies ondersteunt om digitale advertising effectiever en efficiënter in te zetten. Hij heeft daarnaast ook een focus op het opschalen van premium (video) inventory.