Video

De (online) videomarkt is in korte tijd enorm gegroeid. Een belangrijke ontwikkeling is dat CTV steeds groter wordt en het aantal Lineaire TV kijkers steeds kleiner wordt. Qua volwassenheid moeten er nog grote stappen worden gezet, waarbij kwaliteit en transparantie een hot topic zijn. Door de kwaliteit van (lokale) content, data en tech als basis te nemen en uniformiteit te bieden, wil de Taskforce Video tv en online video steeds dichter bij elkaar brengen. Door intensief samen te werken met andere VIA-leden en onderzoek te doen wil de taskforce een nieuwe, gezamenlijke waarheid ontwikkelen waarbij brand safety, schaal en measurement de bouwstenen zijn voor een total-video toekomst. Daarin leggen zij de focus op een transparante, kwalitatieve total-videoverificatie en innovatie.

TOBIAS EVERS

Adform – Taskforcevoorzitter Online Video

In 2022 is Tobias begonnen als Sales Manager bij Adform Nederland. Hiervoor heeft hij meerdere posities bekleed aan zowel de agency- als publisher kant.

In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor de verdere groei van Adforms Privacy by Design / Omnichannel Ad tech (DSP, Adserver), waarin video en CTV ook een belangrijke rol spelen. Dat wil zeggen dat hij adverteerders en agencies ondersteunt om digitale advertising effectiever en efficiënter in te zetten. Hij heeft daarnaast ook een focus op het opschalen van premium (video) inventory.

Gerelateerde berichten

Online-videohandboek 2.0

Tweede editie moet meer duidelijkheid bieden over een van de populairste media De Taskforce Online Video publiceert vandaag de tweede editie van het Online-videohandboek. Net als de voorgaande editie biedt het handboek een helder overzicht van alle (nieuwe) technische, operationele en commerciële aspecten van de online-video-industrie. Mediabestedingen, KPI's en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en in- en verkoopmethoden, al deze onderwerpen komen aan bod. Dit maakt deze nieuwe editie relevant zowel voor mensen die (nog) weinig technische kennis hebben van online video als voor experts die op zoek zijn naar informatie over specifieke onderwerpen.Grote behoefte aan een update *Dit handboek is voor de fusie van IAB Nederland en VEA tot stand gekomen. Ruben Sondaar, voorzitter Taskforce Online Video van IAB Nederland, signaleert in de markt een behoefte aan een volgende stap in het standaardiseren van online video: "Het is nog maar vier jaar geleden dat IAB Nederland de eerste editie van het Online-videohandboek publiceerde, maar termen die nu niet meer weg te denken zijn als CTV, OTT, ATV, bumper ads en livestreaming waren toen nog niet van toepassing. Het was dan ook hoog tijd om met een nieuwe editie van het handboek te komen. Een handboek dat houvast moet bieden aan iedereen die werkzaam is in de online-video-industrie." Bereik en populariteit online video blijven maar groeien Wendy Pouw, directeur IAB Nederland: "Online video is een van de grote drijvers van de groei binnen digital advertising. Desondanks is de markt nog steeds aan het leren en aan het doorontwikkelen. Dit maakt deze nieuwe editie van het Online Video Handboek ook zo belangrijk: een overzichtelijke bron van essentiële informatie die aansluit bij de vragen die in de markt leven. De toenemende mate van digitalisering van audiovisuele kanalen maakt het omarmen van deze informatie cruciaal om bij te blijven én klaar te zijn voor het omkeerpunt voor de digitale transformatie van tv."

Lees verder

Kijk terug: VIA Webinar - Een full funnel aanpak met video: dat kan!

De kijktijd van video blijft maar stijgen en er komen steeds meer platformen bij waar video de drijvende kracht is achter het hoge engagement van het publiek. De fragmentatie van het video landschap door nieuwe platformen en opkomende kanalen brengt ook wat uitdagingen met zich mee. Hoe ontwikkel je een effectieve video strategie waarbij het juiste type video voor de juiste doelgroep en doelstelling wordt ingezet? Welke media kpi’s moet je gebruiken om te kunnen sturen op meetbaar effect, of het nu om branding of performance en engagement doelstellingen gaat.Gelukkig biedt deze verdere opkomst van video ook kansen die verkend kunnen worden om op nieuwe manieren andere doelgroepen te activeren. Met de juiste creatieve boodschap kan video ook voor iedere plek in de consumer journey ingezet worden.Op dinsdag 16 februari gingen we dieper in op de mogelijkheden van een full funnel aanpak met video om doelgroepen te beraken en te activeren. En zoomde we in op opkomende platformen zoals Tik Tok en Snapchat waar video nieuwe kansen biedt om met doelgroepen te interacteren. De sprekers gaven vanuit verschillende perspectieven invulling door middel van een korte presentatie.Sprekers: • Willemijn Hoedjes, Digital Marketing Consultant bij Storm Digital • Martijn Lasonder, Creative Strategist bij GoSpooky • Marleen Merx, Senior Brand Activation Manager bij Jumbo Supermarkten Kijk terug

Lees verder

Online Video Handboek

Derde editie moet meer duidelijkheid bieden over een van de populairste media in het onlinemedialandschap De Taskforce Online Video van brancheplatform VIA publiceert vandaag de derde editie van het Online Video Handboek. De videomarkt is in 2020 zo snel geëvolueerd dat het volgens de taskforce noodzakelijk was om een vernieuwde editie uit te brengen. Het handboek biedt een helder overzicht van alle (nieuwe) technische, operationele en commerciële aspecten op videogebied. Onderwerpen als mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en inkoop- en verkoopmethoden komen allemaal aan bod. Nu anderhalf jaar later weer een nieuwe editie Video is de afgelopen jaren de grootste aanjager geweest van de groei van onlineadvertentiebestedingen. En nu sinds 2020, mede door COVID-19, ook de consumptie van video exponentieel is toegenomen, is het medium niet meer weg te denken uit het onlinemedialandschap. In een jaar tijd zijn zoveel verschillende nieuwe technieken, platformen en schermen onderdeel van het video-ecosysteem geworden dat het volgens taskforcevoorzitter Robin Bach Kolling belangrijk was om zo snel mogelijk een nieuwe editie van het Online Video Handboek uit te brengen. Bach Kolling: “Dat er tussen de eerste en tweede editie van het videohandboek vier jaar zat en we nu anderhalf jaar hebben besloten om een nieuwe editie uit te brengen, zegt genoeg over hoe snel de markt zich ontwikkelt. Dit handboek is speciaal voor iedereen die niet achter de feiten aan wil lopen, en is bedoeld om marketeers en digitale specialisten te helpen om de trends in online video om te zetten in concrete kansen” Populariteit online video zal blijven groeien Wendy Pouw, directeur VIA, bevestigt dat online video duidelijk heeft gefloreerd gedurende de coronapandemie. Pouw: “De advertentiebestedingen in online video blijken al jaren een belangrijke factor in de totale groei van de digitale-advertentiebestedingen. Uit ons Digital Ad Spend Report Netherlands 2020 blijkt dat de onlinevideobestedingen zelfs met 19% gegroeid zijn ten opzichte van 2019. Online video is razend populair en die populariteit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Ik ben daarom blij dat de taskforce de markt goed op de hoogte houdt, zodat iedereen slim kan inspelen op deze ontwikkelingen.”

Lees verder

Technische standaardisering van geluidsniveau

De Nederlandse online publishers, aangesloten bij Screenforce, doen een oproep aan adverteerders en producenten van commercials om de nieuwe luidheidsnorm voor online commercials te omarmen. Er is momenteel veel verschil in geluidsniveau tussen online commercials en content, maar de nieuwe norm van de European Broadcast Union (EBU) vormt de oplossing hiervoor. Vanaf nu zullen online kijkers geen verschil in luidheid meer ervaren tussen content en commercials. VIA omarmt ook het initiatief van Screenforce om het geluidsniveau te standaardiseren en hiermee de ervaring van de gebruiker voorop te stellen. Zoals er bij televisie al een standaard wordt gehanteerd kunnen we nu ook voor online video samen de norm creëren. De Taskforce Video heeft onder andere deze technische standaarden opgenomen in het Online Video Handboek om de markt vooruit te helpen. Om het hele persbericht van Screenforce te lezen, klik op onderstaande knop. Persbericht

Lees verder