Online Video Handboek

Derde editie moet meer duidelijkheid bieden over een van de populairste media in het onlinemedialandschap

De Taskforce Online Video van brancheplatform VIA publiceert vandaag de derde editie van het Online Video Handboek. De videomarkt is in 2020 zo snel geëvolueerd dat het volgens de taskforce noodzakelijk was om een vernieuwde editie uit te brengen. Het handboek biedt een helder overzicht van alle (nieuwe) technische, operationele en commerciële aspecten op videogebied. Onderwerpen als mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en inkoop- en verkoopmethoden komen allemaal aan bod.

Nu anderhalf jaar later weer een nieuwe editie

Video is de afgelopen jaren de grootste aanjager geweest van de groei van onlineadvertentiebestedingen. En nu sinds 2020, mede door COVID-19, ook de consumptie van video exponentieel is toegenomen, is het medium niet meer weg te denken uit het onlinemedialandschap. In een jaar tijd zijn zoveel verschillende nieuwe technieken, platformen en schermen onderdeel van het video-ecosysteem geworden dat het volgens taskforcevoorzitter Robin Bach Kolling belangrijk was om zo snel mogelijk een nieuwe editie van het Online Video Handboek uit te brengen.

Bach Kolling: “Dat er tussen de eerste en tweede editie van het videohandboek vier jaar zat en we nu anderhalf jaar hebben besloten om een nieuwe editie uit te brengen, zegt genoeg over hoe snel de markt zich ontwikkelt. Dit handboek is speciaal voor iedereen die niet achter de feiten aan wil lopen, en is bedoeld om marketeers en digitale specialisten te helpen om de trends in online video om te zetten in concrete kansen”

Populariteit online video zal blijven groeien

Wendy Pouw, directeur VIA, bevestigt dat online video duidelijk heeft gefloreerd gedurende de coronapandemie. Pouw: “De advertentiebestedingen in online video blijken al jaren een belangrijke factor in de totale groei van de digitale-advertentiebestedingen. Uit ons Digital Ad Spend Report Netherlands 2020 blijkt dat de onlinevideobestedingen zelfs met 19% gegroeid zijn ten opzichte van 2019. Online video is razend populair en die populariteit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Ik ben daarom blij dat de taskforce de markt goed op de hoogte houdt, zodat iedereen slim kan inspelen op deze ontwikkelingen.”

 

Verder lezen?

Wil je verder lezen, kijken en downloaden? Meld je aan en word lid of log in met je VIA account.

newsletter background

Gerelateerde artikelen

Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising Rapport

In een nieuw rapport uitgebracht door IAB Europe, in samenwerking met Microsoft Advertising, worden cruciale inzichten gedeeld over de snelle adoptie en veelzijdige toepassing van Generative AI in de digitale advertentiesector. Dit rapport, getiteld 'Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising', belicht ook de urgente educatieve behoeften binnen deze technologie. Het onderzoek omvatte 146 professionals uit heel Europa, werkzaam in diverse sectoren en markten, waarbij opvalt dat bijna de helft van hen meer dan 10 jaar ervaring heeft binnen de digitale reclame-industrie. In dit rapport ontdek je: Huidige toepassingen: Inzicht in hoe AI momenteel wordt begrepen en ingezet in de digitale reclame. Dagelijks gebruik: Ontdek hoe bedrijven Generative AI integreren in hun dagelijkse werkprocessen, naast traditionele operationele verbeteringen. Toekomstige transformaties: Inzichten in hoe Generative AI de toekomst van het digitale reclamelandschap zal vormgeven. Belangrijkste bevindingen Wijdverbreide adoptie: 91% van de respondenten maakt al gebruik van of experimenteert met Generative AI. Budgetallocatie: 41% van de respondenten heeft specifiek budget gereserveerd voor experimenten met en implementatie van Generative AI. Talentontwikkeling: De helft van de bedrijven stimuleert het ontwikkelen van AI-talent binnen hun teams. Contentontwikkeling: Meer dan twee derde van de bedrijven past Generative AI toe om content te creëren. Creatieve ontwikkeling: De helft van de respondenten gebruikt AI voor het ontwikkelen van creatief materiaal. Educatieve behoeften: Een overweldigende 89% van de respondenten benadrukt de noodzaak voor meer educatieve initiatieven rondom Generative AI. Download rapport

Lees verder

Digital Ad Spend Study 2023

De digital-advertisingbestedingen zijn in 2023 met 5 procent gegroeid. In totaal besteedden adverteerders ruim 3,7 miljard euro aan digitale advertenties. Dat zien we terug in de jaarlijkse Digital Ad Spend Study.

Lees verder

Search Handout AI

Ruim een derde van de marketeers bij bij bureaus maakt weinig tot geen gebruik van ChatGPT. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt doordat ze nog niet volledig begrijpen hoe ze het kunnen benutten. Degenen die ChatGPT wel regelmatig tot vaak in hun werk gebruiken, doen dat voornamelijk voor het genereren van advertenties en assets. Met deze inzichten en praktische toepassingen heeft de taskforce Search dit document voor jou samengesteld. Auteurs: Charissa van Haalem, Dirko Borst, Klaas Schuijt en Denie Geertzen 

Lees verder