Kijk terug: VIA Webinar - Een full funnel aanpak met video: dat kan!

De kijktijd van video blijft maar stijgen en er komen steeds meer platformen bij waar video de drijvende kracht is achter het hoge engagement van het publiek. De fragmentatie van het video landschap door nieuwe platformen en opkomende kanalen brengt ook wat uitdagingen met zich mee. Hoe ontwikkel je een effectieve video strategie waarbij het juiste type video voor de juiste doelgroep en doelstelling wordt ingezet? Welke media kpi’s moet je gebruiken om te kunnen sturen op meetbaar effect, of het nu om branding of performance en engagement doelstellingen gaat.

Gelukkig biedt deze verdere opkomst van video ook kansen die verkend kunnen worden om op nieuwe manieren andere doelgroepen te activeren. Met de juiste creatieve boodschap kan video ook voor iedere plek in de consumer journey ingezet worden.

Op dinsdag 16 februari gingen we dieper in op de mogelijkheden van een full funnel aanpak met video om doelgroepen te beraken en te activeren. En zoomde we in op opkomende platformen zoals Tik Tok en Snapchat waar video nieuwe kansen biedt om met doelgroepen te interacteren. De sprekers gaven vanuit verschillende perspectieven invulling door middel van een korte presentatie.

Sprekers: • Willemijn Hoedjes, Digital Marketing Consultant bij Storm Digital • Mart

Gerelateerde artikelen

Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising Rapport

In een nieuw rapport uitgebracht door IAB Europe, in samenwerking met Microsoft Advertising, worden cruciale inzichten gedeeld over de snelle adoptie en veelzijdige toepassing van Generative AI in de digitale advertentiesector. Dit rapport, getiteld 'Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising', belicht ook de urgente educatieve behoeften binnen deze technologie. Het onderzoek omvatte 146 professionals uit heel Europa, werkzaam in diverse sectoren en markten, waarbij opvalt dat bijna de helft van hen meer dan 10 jaar ervaring heeft binnen de digitale reclame-industrie. In dit rapport ontdek je: Huidige toepassingen: Inzicht in hoe AI momenteel wordt begrepen en ingezet in de digitale reclame. Dagelijks gebruik: Ontdek hoe bedrijven Generative AI integreren in hun dagelijkse werkprocessen, naast traditionele operationele verbeteringen. Toekomstige transformaties: Inzichten in hoe Generative AI de toekomst van het digitale reclamelandschap zal vormgeven. Belangrijkste bevindingen Wijdverbreide adoptie: 91% van de respondenten maakt al gebruik van of experimenteert met Generative AI. Budgetallocatie: 41% van de respondenten heeft specifiek budget gereserveerd voor experimenten met en implementatie van Generative AI. Talentontwikkeling: De helft van de bedrijven stimuleert het ontwikkelen van AI-talent binnen hun teams. Contentontwikkeling: Meer dan twee derde van de bedrijven past Generative AI toe om content te creëren. Creatieve ontwikkeling: De helft van de respondenten gebruikt AI voor het ontwikkelen van creatief materiaal. Educatieve behoeften: Een overweldigende 89% van de respondenten benadrukt de noodzaak voor meer educatieve initiatieven rondom Generative AI. Download rapport

Lees verder

Digital Ad Spend Study 2023

De digital-advertisingbestedingen zijn in 2023 met 5 procent gegroeid. In totaal besteedden adverteerders ruim 3,7 miljard euro aan digitale advertenties. Dat zien we terug in de jaarlijkse Digital Ad Spend Study.

Lees verder

Search Handout AI

Ruim een derde van de marketeers bij bij bureaus maakt weinig tot geen gebruik van ChatGPT. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt doordat ze nog niet volledig begrijpen hoe ze het kunnen benutten. Degenen die ChatGPT wel regelmatig tot vaak in hun werk gebruiken, doen dat voornamelijk voor het genereren van advertenties en assets. Met deze inzichten en praktische toepassingen heeft de taskforce Search dit document voor jou samengesteld. Auteurs: Charissa van Haalem, Dirko Borst, Klaas Schuijt en Denie Geertzen 

Lees verder