Beïnvloeding op het werk 

Senior deelnemers (leiders, managers, consultants en coaches) gaan samen aan de slag met hun persoonlijk leiderschap. Het is er voor iedereen die bezig is met effectieve beïnvloeding van mensen en deelnemers komen uit diverse branches en vakgebieden. 

Wat leer je? 

TREFFENDE ANALYSES & BRUIKBARE OPLOSSINGEN 
Op het werk letten we vaak goed op wat er letterlijk gezegd wordt. Er is minder aandacht voor ‘waarom’ en ‘hoe’ we de dingen zeggen en dat is een gemiste kans. Transactionele Analyse laat zien hoe we daardoor verwikkeld raken in vastlopende patronen en toont ons hoe we feedback geven die niet altijd werkt. In de workshop kijken we naar de psychologische laag onder de woorden. Wat zeggen we tegen elkaar als we de dialoog niet letterlijk nemen? Welke boodschappen zenden we uit? Welke boodschappen ontvangen we wel en welke niet? Spelen we spelletjes met elkaar? Zijn dat gezonde spelletjes? Hoe kan het anders? 

Door de bril van Transactionele Analyse kijken we naar communicatie en de interactie tussen mensen. We ontdekken daarbij de praktische modellen zoals egotoestanden (wie is er in ons aan het woord), het oké-kwadrant, de dramadriehoek, de winnaarsdriehoek, het herhaalgedrag, het enneagram, de drivers & stoppers (wat moeten we van onszelf en wat mogen we niet van onszelf) en hoe we omgaan met positieve en negatieve aandacht. 

Na vier studiedagen is jouw inzicht in communicatie tussen mensen enorm toegenomen. Je herkent vastlopende patronen en weet hoe je die kunt doorbreken. Omgaan met conflicten pak je anders aan. Je weet je teams en collega’s beter te motiveren. En je hebt jezelf beter leren kennen en vindt de ruimte om zaken soms anders aan te pakken. Tijdens de studiedagen wisselen we theorie af met toegankelijke oefeningen waarbij je met de andere deelnemers werkt en je eigen (werk-) ervaringen inbrengt. 
 

KOSTEN

  • Voor VIA-leden € 1595,- excl. btw 
  • Prijs voor freelancers werkzaam bij VIA-bureau +10% 
  • Voor niet VIA-leden +25%

DAtum

Dag 1 – 4 november 2021
Dag 2 – 25 november 2021
Dag 3 – 16 december 2021
Dag 4 – 13 januari 2021

Alle vier de cursusdagen zijn van 10.00 tot 16.30 uur

Cursusleider

Maximiliaan Winkelhuis (www.yourmaximum.com

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!