Een belangrijke boodschap

Al bijna twee jaar kunnen VIA-leden kosteloos, vertrouwelijk en anoniem grensoverschrijdend gedrag melden bij onze vertrouwenspersoon Gerda Arends-Ruitenberg. Helaas wordt deze ondersteuning weinig gebruikt. Dat vinden we jammer, want Gerda staat klaar om te helpen waar nodig. Verder is het belangrijk dat medewerkers toegang hebben tot een vertrouwenspersoon mede vanwege het aangenomen wetsvoorstel over het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon voor iedere werknemer. 

Een belangrijke boodschap

Om de vertrouwenspersoon meer onder de aandacht te brengen hebben we daarom de bewustwordingscampagne "Een Belangrijke Boodschap" gelanceerd. Onderdeel daarvan is het verspreiden van posters op toiletten van VIA-leden. Toiletten bieden privacy voor reflectie en verzekeren dat de boodschap door vrijwel alle medewerkers wordt gezien. Deze regelmatige, discrete herinnering moedigt aan om initiatief te nemen tegen grensoverschrijdend gedrag.

 

Stuur mij de posters!

 

Is deze poster niets voor jouw organisatie? Wij horen graag jouw redenen en zijn benieuwd naar de initiatieven die jullie nemen om het welzijn van jullie medewerkers te bevorderen. Jouw feedback is waardevol en helpt ons om onze ondersteuning en middelen beter af te stemmen op de behoeften van onze leden.

 

Gerelateerde artikelen

In memoriam: Walter van der Mee

Foto: Suzanne Blanchard Met groot verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze voormalige voorzitter Walter van der Mee. Tijdens zijn omvangrijke carrière heeft hij veel betekend voor ons vak en onze vereniging. In 2016 werd

Lees verder