Veel nieuwe gezichten in de Effie Awards jury

Amsterdam, 13 juni 2024 – Effie Awards heeft vandaag de namen van twintig nieuwe juryleden bekendgemaakt. Bekende gezichten zoals Lode Schaeffer (INDIE) en Lydi Siebers (Nationale Postcode Loterij & VriendenLoterij) maken dit jaar deel uit van de jury. Bij de samenstelling van de jury’s is zorgvuldig gekeken naar diversiteit: bureaus, producers, adverteerders, onafhankelijken, onderzoekers, mannen, vrouwen en culturele achtergronden. Het Effie-seizoen wordt op 25 juni officieel geopend met EffieFest.

De jury is dit jaar voor het eerst samengesteld door Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience bij AS Watson, die recentelijk is verkozen tot CMO van het jaar en het stokje heeft overgenomen van Effie Stuurgroeplid Heleen Crielaard. Smith: “Het is een voorrecht om deze verantwoordelijkheid over te nemen en ik ben verheugd over de expertise van onze nieuwe juryleden. Wij streven naar een jury die niet alleen ervaren is, maar ook frisse perspectieven en innovatieve ideeën meebrengt. De nieuwe junior juryleden zullen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.”


Junior juryleden
 

Het initiatief voor junior juryleden, geïntroduceerd in 2023, biedt jonge talenten met maximaal vijf jaar werkervaring de kans om een ‘stageplek’ in een van de acht vakjury’s te bemachtigen. Door juniors aan de jury toe te voegen, wil Effie Awards jong talent de kans geven om ervaring op te doen en bij te dragen aan het beoordelen van baanbrekende marketingcases. Jonge talenten die first-hand kennis willen opdoen over wat een case award-winning maakt, kunnen zich nog tot 18 juni aanmelden.

EffieFest: de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar 

Traditiegetrouw worden de nieuwe juryleden officieel gepresenteerd tijdens EffieFest, de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar. De middag, speciaal georganiseerd voor marketeers, staat in het teken van kennisdeling. Effie-winnaars en juryleden delen hun inzichten over wat zij hebben geleerd van alle Effie-inzendingen in de afgelopen jaren. Er wordt vooral gesproken over het ontwikkelen van effectieve communicatie- en marketingcases, merkontwikkeling, gedragsbeïnvloeding op de korte termijn en het creëren van impactvolle proposities. Wil je dit jaar kans maken op een Effie Award? Dan mag je dit evenement niet missen. Er zijn nog enkele kaarten voor het EffieFest te koop:

Tickets EffieFest 


Nieuwe juryleden

Dit zijn de nieuwe juryleden van de Effie Awards op een rij. Bekijk hier het overzicht van alle juryleden. 

Gedrag Lang

Bart Massa - Validators
Evelien Magnin - Cloetta
Dries Poels - Nederlands Loterij Organisatie

Gedrag Kort 
Henk Boersen - Glasnost International
Anne Merel Verleun - Dentsu Creative
Dean Cooman - Boomerang
Lydi Siebers - Nationale Postcode Loterij

Maatschappelijk
Lucy van der Helm - Sire
Mischa Schreuder - Fitzroy
Judith Franssen - Randstad

Merk
Lode Schaeffer - Indie
Ilse de Cloe - NCOI

Branded Customer Experience
Marielle Tolen - MediaMonks
Lea Schollmeyer - Hello Fresh
Wieke van Dijk - Auping

Succesvolle Introducties 
Esther Overmars - Here
Wenka Booy - ING

Impactvolle proposities
Marieke de Koning - De Reclamefabriek
Adriaan Bos - AB Inbev

Maatschappelijke Plus  
Shaun Voogd - Filmmacht

Gerelateerde artikelen

Aftellen tot de AMMA Nomination Week

Donderdag 15 februari, Amsterdam – De jaarlijkse zoektocht naar de meest innovatieve en impactvolle prestaties binnen de media-industrie is vanaf deze week in volle gang nu de inzendtermijn voor de Annual of Master in Media Awards (AMMA Awards) is verstreken. Met de sluiting van de inzendingsperiode op 9 februari, begint een cruciale fase: de beoordeling van de ingezonden cases door de deskundige AMMA-jury. 

Lees verder

Inschrijving Friends of Search Awards 2024 geopend 

23 november 2023, Amsterdam – Op 21 maart 2024 wordt voor de 5e keer het beste werk in Search bekroond tijdens de 11e editie van Friends of Search in de Kromhouthal in Amsterdam. De inschrijving voor de Awards zijn vanaf vandaag geopend. Ambitieuze Search-specialisten kunnen een case indienen in de categorieën Beste SEO en Beste SEA via friendsofsearch/nl/awards. Early Bird Tickets voor het congres zijn verkrijgbaar via: friendsofsearch.com/nl/. Winnaars Friends of Search Awards 2023 De jury  De vakjury bestaat dit jaar weer uit twee teams, elk opgedeeld naar hun veld van expertise (SEO en SEA). Naast vrienden van de show Barry Adams (Polemic Digital) en Frederick Vallaeys (Optmyzer) worden binnenkort meer juryleden aangekondigd. Bij de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury onder meer naar strategie, innovatie, effectiviteit, resultaten, transparantie en privacyvriendelijkheid. De inschrijving sluit op 8 februari 2024.  Winnaars vorig jaar  Vorig jaar liet RRS andere genomineerden HEMA en Landal Greenparks achter zich in de categorie SEA. De case van RRS viel op vanwege de combinatie van business intelligence met automatisering om niet alleen de omzet te verhogen en de medewerkers beter te benutten, maar ook om een betere bottom line te realiseren. In de categorie Beste SEO trok Mollie aan het langste eind, ten koste van Toelevering Online en Pearle Opticiens. De jury vond de ‘meedogenloze prioritering’ van SEO als onderdeel van het migratieproces van mollie.com een ‘geweldige aanpak’.  Over Friends of Search  Met ten minste 600 bezoekers per jaar is Friends of Search de grootste searchconferentie van de Benelux. Elk jaar komen consultants, marketeers en bedrijven in groten getale naar het evenement om te leren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO en SEA om zo hun searchstrategieën te verbeteren. Als bezoeker is Friends of Search hét moment in het jaar om te sparren met internationale, toonaangevende vakgenoten en antwoord te krijgen op al je vragen.   Meer informatie over Friends of Search >>

Lees verder

AMMA Awards 2024 open voor inzending

Woensdag 10 januari 2024, Amsterdam - Welk merk, media-exploitant of -bureau verdient er dit jaar een AMMA? Al 23 jaar zijn de Annual of Master in Media Awards (afgekort: AMMA Awards) dé mediaprijzen voor de beste campagnes, opvallendste concepten en grootste talenten. Deze week is de inzendmodule geopend. Ga naar de AMMA website voor meer informatie >>

Lees verder