Online Video Handboek

Derde editie moet meer duidelijkheid bieden over een van de populairste media in het onlinemedialandschap

De Taskforce Online Video van brancheplatform VIA publiceert vandaag de derde editie van het Online Video Handboek. De videomarkt is in 2020 zo snel geëvolueerd dat het volgens de taskforce noodzakelijk was om een vernieuwde editie uit te brengen. Het handboek biedt een helder overzicht van alle (nieuwe) technische, operationele en commerciële aspecten op videogebied. Onderwerpen als mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en inkoop- en verkoopmethoden komen allemaal aan bod.

Nu anderhalf jaar later weer een nieuwe editie

Video is de afgelopen jaren de grootste aanjager geweest van de groei van onlineadvertentiebestedingen. En nu sinds 2020, mede door COVID-19, ook de consumptie van video exponentieel is toegenomen, is het medium niet meer weg te denken uit het onlinemedialandschap. In een jaar tijd zijn zoveel verschillende nieuwe technieken, platformen en schermen onderdeel van het video-ecosysteem geworden dat het volgens taskforcevoorzitter Robin Bach Kolling belangrijk was om zo snel mogelijk een nieuwe editie van het Online Video Handboek uit te brengen.

Bach Kolling: “Dat er tussen de eerste en tweede editie van het videohandboek vier jaar zat en we nu anderhalf jaar hebben besloten om een nieuwe editie uit te brengen, zegt genoeg over hoe snel de markt zich ontwikkelt. Dit handboek is speciaal voor iedereen die niet achter de feiten aan wil lopen, en is bedoeld om marketeers en digitale specialisten te helpen om de trends in online video om te zetten in concrete kansen”

Populariteit online video zal blijven groeien

Wendy Pouw, directeur VIA, bevestigt dat online video duidelijk heeft gefloreerd gedurende de coronapandemie. Pouw: “De advertentiebestedingen in online video blijken al jaren een belangrijke factor in de totale groei van de digitale-advertentiebestedingen. Uit ons Digital Ad Spend Report Netherlands 2020 blijkt dat de onlinevideobestedingen zelfs met 19% gegroeid zijn ten opzichte van 2019. Online video is razend populair en die populariteit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Ik ben daarom blij dat de taskforce de markt goed op de hoogte houdt, zodat iedereen slim kan inspelen op deze ontwikkelingen.”

VIA LID? LOg In EN DOWNLOAD het handboek

Let op je moet lid zijn van VIA & inloggen om verder te lezen, te kijken óf te downloaden.

Al lid? Direct inloggen / account aanmaken  

geen VIA LID? Vul gegevens in &

Download Online Video Handboek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!