Brancheverenigingen DDMA en VIA publiceren gezamenlijke Whitepaper over Search Automation

Amsterdam, donderdag 25 januari 2024 – Brancheverenigingen DDMA en VIA bundelen opnieuw hun krachten en presenteren de whitepaper Search Automation 2024. Deze publicatie is gericht op het ondersteunen van search-specialisten en marketeers bij het automatiseren van hun searchstrategieën. De whitepaper is een voortzetting en verdieping van eerdere publicaties over Search Automation.

Search Automation 2024

De eerste whitepaper over search automation van DDMA en VIA verscheen in 2018. Sindsdien hebben de brancheverenigingen jaarlijks nieuwe inzichten gepubliceerd. Waar automation en AI destijds nog maar deels werden omarmd door de industrie en het zaken waren waar vooral de technische search marketeers zich op richtten, kan niemand er vandaag de dag nog aan ontkomen. De ontwikkelingen in AI-gedreven functionaliteiten binnen Search Engine Advertising (SEA) en de snelle ontwikkelingen rondom generative AI van het afgelopen jaar, benadrukken de noodzaak van een bijgewerkte whitepaper.

Automation, AI en de veranderende rol van de searchmarketeer

In de snel evoluerende digitale wereld is search marketing niet langer alleen een technische uitdaging, maar een essentieel onderdeel van elke marketingstrategie. Deze whitepaper werpt licht op vier cruciale onderwerpen: het fundament van AI met first-party data, het maximaliseren van resultaten met AI-aangestuurde campagnes, de invloed van organisatiecultuur op een test- en leermentaliteit, en de veranderende rol van de searchmarketeer. De whitepaper onderstreept de onmisbare wisselwerking tussen AI-technologie en menselijke expertise, met speciale focus op generative AI en de toekomstige invloed daarvan op marketingstrategieën.

De nieuwe norm

“Paid Search is continu in beweging. Ten opzichte van het vorige whitepaper uit 2020 is ons werk flink veranderd. Wij vonden het als taskforce nodig om daarbij stil te staan: wat is vandaag de dag de nieuwe norm geworden als het gaat om Paid Search automation? En: kunnen we iets zeggen over de rol die AI heeft gespeeld en nog gaat spelen? Met tips, best practices én de toekomstvisie van SEA-specialist Alex van de Pol biedt het document inzichten in de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van Search.” Aldus Danny van Schooten, senior PPC Director bij dentsu Benelux en lid van de Taskforce Search. 

Het volledige document is via onderstaande button te downloaden:

Toelichting van de whitepaper tijdens Search Marketing Thursday

Tijdens Search Marketing Thursday zullen Danny van Schooten (dentsu) en Tetsuo Konno (Google) de nieuwe whitepaper toelichten en een aantal highlights presenteren. Naast de toelichting van deze whitepaper, vertelt Microsoft je op deze dag alles over de ontwikkelingen van AI binnen Bing. En Dept agency sluit samen met Omoda de dag af en vertelt je alles over het AI model dat zij hebben ontwikkeld om het aantal retouren binnen Omoda te verminderen. Wil je hierbij zijn? Meld je dan snel aan >>

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!