Core Web Vitals – Search

In juni 2021 is Google van start gegaan met de gefaseerde uitrol van de veelbesproken page experience update. Waar in het verleden de focus lag op de laadsnelheid en een beveiligde verbinding (https), wordt vanaf heden de mobiele versie van een website voortaan beoordeeld op drie meeteenheden, FID, LCP en CLS, die samen Core Web Vitals worden genoemd.

De aanpassingen aan het algoritme van Google worden gefaseerd live gezet en worden ook nauwlettend in de gaten gehouden door de wereldwijde SEO-community. De meningen over de impact van de update lopen nog erg uiteen. Maar verwacht wordt dat websites met een slechte gebruikerservaring hier steeds vaker de nadelige gevolgen van zullen gaan merken.

Voor iedereen die wil weten wat de impact van deze ontwikkeling is en of het de moeite waard is om hier tijd in te investeren, heeft de Taskforce Search een whitepaper geschreven. In dit uitgebreide document geven zij op een praktische manier inzicht in de impact van de Core Web Vitals voor SEO en CRO. Daarnaast geven ze praktische handvatten voor hoe je deze meeteenheden op een positieve manier kan beïnvloeden.

Een must-read voor alle marketeers die de bezoekers van hun website centraal stellen.

Dank aan Simme Volkers (DPG), Klaas Schuijt (Blauwe Monsters) en Elion Makkink (iProspect) voor het begrijpbaar uitwerken van dit complexe onderwerp. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!