Data-IN Framework en Data-Maturity-model

De Taskforce Data & Techniek van IAB Nederland publiceert vandaag het eerste Data-IN-framework op de Nederlandse markt. Met het framework, inclusief bijbehorend Data-Maturity-model, wil de taskforce marketing- en communicatieprofessionals een basis geven waarmee zij stapsgewijs de toepassing van data binnen hun organisatie kunnen professionaliseren. Het framework is vanaf vandaag te downloaden. 

*Deze publicatie is voor de fusie van IAB Nederland en VEA geschreven.

Onwetendheid in de markt
Dat er in de markt behoefte is aan een dergelijk framework blijkt wel uit de vele verzoeken die de taskforce in de afgelopen maanden ontving. Jhon van der Ceelen, voorzitter van de Taskforce Data & Techniek: “Steeds vaker werden we vanuit de markt benaderd met de vraag of we konden helpen bij het samenstellen van de ideale data journey. Er wordt veel gesproken over data, maar in de praktijk zien we organisaties stoeien om het proces eromheen goed in te richten en daarmee succes te borgen. Dat heeft deels te maken met onwetendheid en (te) veel focus op technologie, maar zeker ook met de wens om zo snel mogelijk met de data aan de slag te gaan. Te snel. In dit framework kunnen via een stappenmodel alle elementen worden doorlopen, van de organisatie-inrichting tot collectie en harmonisatie en van analyse tot en met segmentatie en activatie, en daarmee bieden we een basis waarmee iedereen stapsgewijs de toepassing van data binnen de organisatie kan professionaliseren.”

Belangrijk houvast
Wendy Pouw, directeur IAB Nederland: “Ongemerkt verzamel je als bedrijf veel data: van bezoekers van je website en verkooptransacties tot metingen van sensoren of dataloggers. Hierdoor komt steeds meer data beschikbaar. Het goed organiseren van de juiste data is essentieel om de slag te kunnen maken naar het destilleren van inzichten die aan de basis van beslissingen moeten liggen. Ik ben blij dat dit framework houvast geeft aan degenen die op structurele en professionele wijze met data aan de slag gaan.”

Let op je moet lid zijn van VIA & inloggen om verder te lezen, te kijken óf te downloaden.

Al lid? Direct inloggen / account aanmaken  

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!