OPEN CALL – taking the ‘dis’ out of disability

Het is tijd om de ‘dis’ uit de disability te halen. Onze leden vragen om meer talent, maar wat als je nou meer uit je huidige human capital kunt halen? 

Deze zomer ontwikkelt ‘Boomerang for good’ samen met VIA en de Taskforce DEI een campagne om de sterke punten van Neurodiversiteit te benadrukken zodat Neurodivergenten hun talenten in elke omgeving optimaal kunnen benutten – op de werkvloer, maar ook daarbuiten. 

Neurodivergent… say what?!

Deze term is van toepassing op mensen met autisme (inclusief Asperger), ADHD\ADD, dyslexie, het syndroom van Gilles de la Tourette, dysgrafie, dyscalculie, dyspraxie, enz., die naar schatting ongeveer 15% van de wereldbevolking uitmaakt.

Neurodiversiteit maakt deel uit van onze genetica en onze evolutie. Het is onderdeel van wat ons mens maakt. Maar binnen het huidige systeem worden neurologische verschillen nog vaak als disfunctioneel beschouwd – stoornissen of handicaps. Laten we daar samen verandering in brengen.

We hebben je hulp nodig!

We nodigen je uit om deel te nemen aan ons ND-ambassadeursprogramma. Als ambassadeur heb je een stem in onze internationale campagne om onze ND-gelijken te ondersteunen in de werkomgeving. Als dit je aanspreekt, neem dan contact op met nd.movement.now@gmail.com.

Voel je je niet op je gemak om in het openbaar te praten over je ervaring met neurodiversiteit, maar wil je toch de beweging steunen? Help ons door deze korte vragenlijst in te vullen zodat wij meer inzichten krijgen 🙂

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!