TWITTER STAPT UIT EU-GEDRAGSCODE VOOR DESINFORMATIE

Eurocommissaris Thierry Breton, meldt op Twitter dat het sociale medium zich heeft teruggetrokken uit de EU-gedragscode voor desinformatie. De gedragscode, die bestaat sinds 2018 en in 2022 verder werd versterkt, is een vrijwillige overeenkomst voor grote internetplatformen. Lees de doelstellingen van de overeenkomst hier.

De Europese Commissie heeft laten blijken niet tevreden te zijn met de manier waarop Twitter deze vrijwillige gedragscode heeft nageleefd, die recentelijk is herzien om de inzet tegen desinformatie naar een hoger niveau te tillen. In februari moesten de ondertekenaars van de code, waaronder grote platforms zoals Facebook, Google en TikTok, hun eerste voortgangsrapportage inleveren. Twitter viel negatief op door hun gebrek aan inzet om aan de vrijwillige verplichtingen te voldoen en kreeg daardoor een waarschuwing. 

Eind augustus moeten de grootste platformen en zoekmachines voldoen aan de vereisten van de nieuwe Europese Digital Services Act (DSA). Twitter zal dan niet aan die verplichtingen ontkomen en zal zo rechtstreeks onder het toezicht van de Europese Commissie vallen.

Klik hier om meer te lezen over Digital Services Act .

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!