Core Web Vitals - Search

In juni 2021 is Google van start gegaan met de gefaseerde uitrol van de veelbesproken page experience update. Waar in het verleden de focus lag op de laadsnelheid en een beveiligde verbinding (https), wordt vanaf heden de mobiele versie van een website voortaan beoordeeld op drie meeteenheden, FID, LCP en CLS, die samen Core Web Vitals worden genoemd.

De aanpassingen aan het algoritme van Google worden gefaseerd live gezet en worden ook nauwlettend in de gaten gehouden door de wereldwijde SEO-community. De meningen over de impact van de update lopen nog erg uiteen. Maar verwacht wordt dat websites met een slechte gebruikerservaring hier steeds vaker de nadelige gevolgen van zullen gaan merken.

Voor iedereen die wil weten wat de impact van deze ontwikkeling is en of het de moeite waard is om hier tijd in te investeren, heeft de Taskforce Search een whitepaper geschreven. In dit uitgebreide document geven zij op een praktische manier inzicht in de impact van de Core Web Vitals voor SEO en CRO. Daarnaast geven ze praktische handvatten voor hoe je deze meeteenheden op een positieve manier kan beïnvloeden.

Een must-read voor alle marketeers die de bezoekers van hun website centraal stellen.

Dank aan Simme Volkers (DPG), Klaas Schuijt (Blauwe Monsters) en Elion Makkink (iProspect) voor het begrijpbaar uitwerken van dit complexe onderwerp. 

Gerelateerde artikelen

Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising Rapport

In een nieuw rapport uitgebracht door IAB Europe, in samenwerking met Microsoft Advertising, worden cruciale inzichten gedeeld over de snelle adoptie en veelzijdige toepassing van Generative AI in de digitale advertentiesector. Dit rapport, getiteld 'Understanding the Adoption and Application of AI in Digital Advertising', belicht ook de urgente educatieve behoeften binnen deze technologie. Het onderzoek omvatte 146 professionals uit heel Europa, werkzaam in diverse sectoren en markten, waarbij opvalt dat bijna de helft van hen meer dan 10 jaar ervaring heeft binnen de digitale reclame-industrie. In dit rapport ontdek je: Huidige toepassingen: Inzicht in hoe AI momenteel wordt begrepen en ingezet in de digitale reclame. Dagelijks gebruik: Ontdek hoe bedrijven Generative AI integreren in hun dagelijkse werkprocessen, naast traditionele operationele verbeteringen. Toekomstige transformaties: Inzichten in hoe Generative AI de toekomst van het digitale reclamelandschap zal vormgeven. Belangrijkste bevindingen Wijdverbreide adoptie: 91% van de respondenten maakt al gebruik van of experimenteert met Generative AI. Budgetallocatie: 41% van de respondenten heeft specifiek budget gereserveerd voor experimenten met en implementatie van Generative AI. Talentontwikkeling: De helft van de bedrijven stimuleert het ontwikkelen van AI-talent binnen hun teams. Contentontwikkeling: Meer dan twee derde van de bedrijven past Generative AI toe om content te creëren. Creatieve ontwikkeling: De helft van de respondenten gebruikt AI voor het ontwikkelen van creatief materiaal. Educatieve behoeften: Een overweldigende 89% van de respondenten benadrukt de noodzaak voor meer educatieve initiatieven rondom Generative AI. Download rapport

Lees verder

Digital Ad Spend Study 2023

De digital-advertisingbestedingen zijn in 2023 met 5 procent gegroeid. In totaal besteedden adverteerders ruim 3,7 miljard euro aan digitale advertenties. Dat zien we terug in de jaarlijkse Digital Ad Spend Study.

Lees verder