Want to be a B Corp? – Een interview met Charley Peereboom

Charley Peereboom is sinds november 2021 bestuurslid bij VIA. Sinds dit jaar houdt ze zich in het speciaal bezig met de verduurzaming van onze branche. Morgen vindt in het restaurant van Karma Kebab het eerste evenement plaats in het kader van deze duurzaamheidsmissie. Het event Want to be a B Corp? zal in het teken zal staan van duurzaam ondernemen en B Corp certificering. Op de valreep stellen we haar nog een paar vragen. 

Charley, je bent al een tijd bestuurslid bij VIA en bekleedt sinds kort een nieuwe functie bij Megawatt Advertising & Digital. Hoe belangrijk is dit onderwerp voor jou en het bedrijf waarvoor je werkt? 

Heel erg belangrijk! Het was ook echt een van de redenen waarom ik bij Megawatt aan de slag ben gegaan als Managing Director. Ik voel hier ontzettend veel energie en ambitie om het bureau verder te vormen naar (cliché;)) “het bureau van de toekomst”. De eerste jaren van het bedrijf stonden in het teken van groei, financiële gezondheid en kwalitatief werk. Nu zijn we op een punt gekomen waarbij we de rust en ruimte voelen om onze verantwoordelijkheid te gaan nemen in de maatschappij. En daar pak ik de voortrekkersrol in door o.a. een B Corp certificering te behalen.

Sinds wanneer houd jij je met dit onderwerp bezig?

In alle eerlijkheid, pas een jaar of twee. De eerste jaren van mijn carrière was ik vooral bezig met mijn eigen groei en volgde ik de visie en richting van het bedrijf waar ik voor werkte. Na verloop van tijd begon ik een eigen visie te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en over de toekomst van ons vak. Door mijn overstap naar Megawatt in juli, voel ik nu echt de ruimte om het bedrijf verder te gaan vormgeven in waar ik in geloof. Dat gaat overigens echt veel verder dan alleen verduurzaming van Megawatt zelf. Het gaat over de verantwoordelijkheid die wij hebben richting de klanten die we bedienen, het aantrekkelijk houden van de branche voor nieuwe talenten en het voeren van een inclusief beleid. 

Niemand is perfect en je kan niet van de ene op andere dag de wereld veranderen. Uiteindelijk moeten er grote stappen gezet worden, maar het start met bewustwording en een goede intentie.

Als je op persoonlijk vlak 1 ding zou kunnen meegeven om duurzamer te leven. Wat zou dat dan zijn? 

Niemand is perfect en je kan niet van de ene op andere dag de wereld veranderen. Uiteindelijk moeten er grote stappen gezet worden, maar het start met bewustwording en een goede intentie. Pak de fiets voor die drie kilometer naar kantoor in plaats van de auto. Eet niet meer zeven dagen in de week vlees, maar vier. Koop niet elke maand tien nieuwe kledingitems, maar twee en ga zo maar door. En voer daar het gesprek over met elkaar.

Morgen komen we samen om te praten over B Corp. Waarom moeten we daarnaartoe? Wat gaan we leren?

Duurzaamheid is een super complex, vaag begrip. Iedereen weet; ik moet er iets mee. Maar het is heel moeilijk om te bepalen waar te beginnen. Het raakt iedereen, maar tegelijkertijd voelt ook weer bijna niemand zich aangesproken. B Corp worden kan een middel, een handvat zijn om als bureau de eerste stappen te zetten in het vormen en uitdragen van een duurzamer beleid. Ik denk dat het voor ieder bedrijf goed is om te komen luisteren, maar vooral te sparren met vakgenoten over de pro’s en con’s en de uitdagingen waar we allemaal voor staan. Meld je dus nu aan!

Wil jij ook duurzamer ondernemen? Kom dan op 18 oktober naar het B Corp event en kom te weten hoe je het beste uit je bedrijf kan halen en tegelijkertijd het verschil te maken.

Duurzaamheid is een super complex, vaag begrip. Iedereen weet: ik moet er iets mee. Maar het is heel moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!