Talent 

Talent is de drijvende kracht achter innovatie, creativiteit en groei. In een wereld die constant verandert, is de strijd om het aantrekken en behouden van talent misschien wel de grootste uitdaging waar we als branche voor staan.

Aantrekken én Behouden

Hoe positioneren we onszelf als de meest aantrekkelijke werkgevers in de ogen van zowel het huidige als het toekomstige talent? Bij VIA geloven we dat het antwoord ligt in het creëren van een cultuur waarin ontwikkeling, waardering en mogelijkheden centraal staan. We richten ons niet alleen op het aantrekken van talent, maar ook op het koesteren en behouden ervan. Het is onze missie om een omgeving te bouwen waarin elk talent de kans krijgt om te groeien, te bloeien en een impactvolle carrière op te bouwen.

Programma's die het Verschil Maken

Om deze visie werkelijkheid te maken, hebben we verschillende initiatieven en programma's ontwikkeld:

  • Kickstart: Een uniek programma ontworpen om nieuwkomers in onze branche een vliegende start te geven. Door middel van training, mentoring en netwerkmogelijkheden, bieden we hen de tools om hun carrière met vertrouwen te beginnen.
  • Future Bosses Lunch: Een inspirerend initiatief dat toekomstige leiders binnen onze industrie samenbrengt. Hier delen ervaren professionals hun kennis en ervaringen, om zo een nieuwe generatie van leiders te stimuleren en voor te bereiden.
  • YIM (Young in Media): Een platform speciaal voor de jonge professionals in onze branche, gericht op hun unieke behoeften en ambities. Met evenementen, workshops en netwerksessies bevorderen we hun ontwikkeling en integratie in de media-, data-, creatie- en techwereld.

Agenda

Nieuws

Ben jij het Young in Media (YIM) Talent van 2024?

Jong talent moet gevierd worden! Ben jij (of ken jij) een young professional tussen de 18 en 30 jaar oud, met maximaal drie jaar ervaring in de media, communicatie en reclamebranche? Dan is dit je kans om de Young in Media Talent Award van 2024 in de wacht te slepen. Schrijf je in voor YIM Talent Day en maak kans op deze award, bestemd voor die ene uitblinker die op 7 maart de vakjury weet te verrassen.

 

Lees verder

Dit was VIA Kickstart 2023

Met 13 colleges achter de rug hebben de kickstarters afgelopen weken heel veel kennis opgedaan. Een inspirerende collegereeks met onderwerpen over de verschillende disciplines uit de mediawereld. Elke week kwamen de kickstarters samen in Club Ace, die de ruimte afgelopen maanden speciaal voor ons beschikbaar heeft gesteld. Onderwerpen als merkstrategie, regelgeving & privacy en stereotypering zijn aan bod gekomen, met als doel starters van VIA verder te helpen in de media-, communicatie- en reclamebranche.

Lees verder

Kennisbank

Switch Talent Program

Switch Talent Program “Al jaren zie ik hoe moeilijk het is voor jong talent om een plek te veroveren in de creatieve wereld” zegt Stephan Gonnissen, oprichter van het Switch Talent Program. Een programma waarin jong talent wordt gekoppeld

Lees verder