Mens

Welkom op de themapagina mens. Onze missie is helder: het bouwen aan een branche die niet alleen vooruitstrevend is in innovatie, maar ook een omgeving creëert waar elk individu zich veilig en gewaardeerd voelt.

Veiligheid en Welzijn

Bij VIA geloven we dat het succes van onze branche begint bij de mensen die er werken. Een veilige werkomgeving is de basis waarop creativiteit en innovatie kunnen bloeien. We zetten ons daarom in voor het welzijn van alle medewerkers en leden, door het bieden van ondersteuning, het bevorderen van gezond functioneren, en het waarborgen van veiligheid in elke laag van onze organisatie. Een onafhankelijke vertrouwenspersoon staat altijd klaar om te luisteren, te adviseren en te ondersteunen waar nodig. 

Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie

Wij streven naar een gemeenschap waar diversiteit gevierd wordt en iedereen gelijke kansen krijgt. VIA heeft daarom een Taskforce DEI opgezet met als doel meer diversiteit binnen ons netwerk te realiseren en een inclusieve cultuur te bevorderen. Door middel van dialoog, kennisdeling en bewustwording werken we samen aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt en waarin ieders unieke bijdrage wordt gewaardeerd.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over dit thema. Van het laatste nieuws en diepgaande kennisartikelen tot aanstaande evenementen die gericht zijn op het bevorderen van een inclusieve, veilige en welvarende werkomgeving. Laat je inspireren, informeren en betrekken bij onze missie om een verschil te maken in de media, data, creatie en tech branche.

Agenda

Nieuws

In Memoriam: Joost Klinkenberg

Met groot verdriet delen wij het nieuws van het overlijden van Joost Klinkenberg. Joost was een creatieve kracht en mede-oprichter van het VEA-bureau Hendrik Sietzes, dat later bekend werd als HS Totaal. Zijn loopbaan kende ook uitstapjes naar Tot

Lees verder

Een belangrijke boodschap

Al bijna twee jaar kunnen VIA-leden kosteloos, vertrouwelijk en anoniem grensoverschrijdend gedrag melden bij onze vertrouwenspersoon Gerda Arends-Ruitenberg. Helaas wordt deze ondersteuning weinig gebruikt. Dat vinden we jammer, want Gerda staat klaar om te helpen waar nodig. 

Lees verder

Kennisbank

Webinar Vertrouwenspersoon

Een webinar over het creëren en behouden van een veilige werkomgeving Grensoverschrijdend gedrag, een hot topic dat veel aandacht krijgt maar wat helaas nog steeds (te) vaak voorkomt. Hoe ga je hier (als organisatie en individu) mee om? W

Lees verder

Accept to Enter

Van cookie pop-up naar protestbord Is het jou opgevallen dat bij bezoek aan onze VIA website, er in plaats van een cookie pop-up een protest pop-up verschijnt? Al sinds december 2021 komt de regenboogkleurige pop-up in beel

Lees verder