The Neurodivergent Now!

Talent ontwikkeling en waardering is belangrijk, ook in onze industrie.  Daarom geven we een nog onderbelicht onderwerp binnen DEI (Diversiteit, Equity & Inclusion) graag de komende tijd aandacht: Neurodiversiteit. Samen met ‘Boomerang for good’ en de Taskforce DEI halen we de dis uit de disability zodat neurodivergente talenten zich thuis voelen in hun werkomgeving, onze industrie.

Naar schatting is 15% van de bevolking is neurodivergent – een term die betrekking heeft op autisme, ADHD, dyslexie, het syndroom van Gilles de la Tourette, dysgrafie, dyscalculie, dyspraxie en meer. Volgens psycholoog Devon MacEachron worden neurologische verschillen in het huidige medische model als disfunctioneel, stoornis of handicap beschouwd. Dit wordt ook weerspiegeld in de ondervertegenwoordiging van Neurodivergents op de werkvloer. En dat terwijl neurodiversiteit juist deel uitmaakt van onze genetica en evolutie als mens. Het is onderdeel van wat ons onderscheid en uniek maakt.

In deze campagne herformuleren we neurodivergente eigenschappen als sterke punten, zodat ook neurodivergenten zich thuis voelen in zowel onze samenleving als onze werkplek In onderstaande podcast gaan we in gesprek met projectinitiatiefnemer en creatieve krachtpatser Danielle Yaor die ons meeneemt in haar relatie met neurodiversiteit. 

Hierbij hebben we hulp nodig! We nodigen je uit om deel te nemen aan het ND-ambassadeursprogramma. Als ambassadeur heb je een stem in de internationale campagne met als doel onze mede ND’s te ondersteunen in hun werk omgeving. Als je het gevoel hebt dat dit iets voor jou kan zijn neem dan contact op met: the.neurodivergent.now@gmail.com

Ook de Neurodiversity Foundation is hier druk mee bezig want op 18 juni, tijdens Neurodiversity Pride Day, organiseren zij een Metaverse* Pride Day-evenement. Hierover snel meer.

Let’s dive in!

*Waarom staat deze gebeurtenis in de Metaverse? Studies tonen aan dat virtuele omgevingen vaak een comfortabelere eerste ontmoeting voor Neurodivergents mogelijk maken, evenals meer toegankelijkheid voor internationale deelnemers. Omdat VIA deuren wil openen voor talenten van alle kwaliteitsachtergronden en geografische oorsprongen, ondersteunen we dit evenement graag in de aangepaste Metaverse-ruimte van de ND Foundation x Ozone.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!